Adrian Lupşan - din vicepreşedinte, director adjunct la Departamentul de Dezvoltare al BVB

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 februarie 2016

Adrian Lupşan - din vicepreşedinte, director adjunct la Departamentul de Dezvoltare al BVB

Valerian Ionescu şi Robert Pană, noii vicepreşedinţi ai Bursei

Fostul vicepreşedinte al Bursei de Valori Bucureşti Adrian Lupşan va prelua funcţia de director adjunct la Departamentul Dezvoltare şi Marketing al BVB, potrivit unor surse din piaţă.

Ironic este că fost vicepreşedinte BVB ajunge acum, din şef, în subordinea directorului general Ludwik Sobolewski şi a directorului Departamentului de Dezvoltare, polonezul Marcin Wojcicki.

Se pare că propunerea pentru numirea lui Lupşan a venit chiar din partea directorului general al BVB, Ludwik Sobolewski, deşi unele voci vorbesc despre faptul că recomandarea ar fi fost făcută chiar de preşedintele Bursei, Lucian Anghel. Gurile rele spun că angajarea lui Lupşan, după ce acesta nu a mai primit suficiente voturi pentru a intra în noul board BVB la alegerile din decembrie, ar reprezenta o răsplată pentru implicarea în campania electorală, în special la alegerile anterioare, când Anghel a obţinut primul mandat de preşedinte BVB.

Deşi fostul Consiliu de Administraţie (CA) al BVB avea un consens că numai preşedintele şi directorul general pot face declaraţii în numele Bursei, Adrian Lupşan s-a remarcat pentru că l-a susţinut pe fostul director general al Bursei, Victor Cionga, care a fost demis după şase luni de mandat, pe motiv că nu a restructurat compania suficient de rapid.

Conform CV-ului postat înainte de AGA de la BVB din decembrie, domnul Lupşan era director general adjunct SAI Intercapital Investment Management. În perioada februarie - octombrie 2014, Adrian Lupşan a fost director de Dezvoltare la Certinvest, iar în ianuarie 2005- august 2013 a fost director general adjunct la Intercapital Invest.

Înainte de alegeri, Adrian Lupşan ne declarase că cel mai important obiectiv al său era ca Bursa de Valori Bucureşti să se mute cu lichiditatea la un alt nivel, în zona unei medii zilnice de 20 de milioane de euro. În opinia sa, marea problemă a pieţei locale este că nu avem retail, dar şi faptul că antreprenorii nu cunosc alternativele la finanţarea bancară, care le sunt la îndemână.

Bursa de Valori nu a anunţat public numirea lui Lupşan şi nici faptul că noul Consiliu de Administraţie a avut deja o primă întâlnire, în care au fost numiţi vicepreşedinţi Valerian Ionescu şi Robert Pană, iar secretar general a fost desemnat Cristi Micu.

Din noul CA al BVB, mai fac parte Otto Naegeli, Dan Paul, Gabriel Marica, Octavian Molnar şi Radu Toia.

Informaţiile privind vicepreşedinţii apar însă în secţiunea dedicată investitorilor, de pe site-ul BVB, unde sunt publicate şi comisiile de specialitate din cadrul Consiliului. Dan Paul şi Octavian Molnar, văzuţi drept oponenţi ai preşedintelui Lucian Anghel, nu au fost nominalizaţi în nici o comisie de specialitate la BVB.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. bvb lucreaza la temelie...isi pune stalpi pe care sa isi bazeze dezvoltarea...haaahaha (scuze, am izbugnit in ras). Pai lupsan doarme in pantofi de cel putin 5-6 ani incoace. Demisia de la intercapital nu a venit in nici un caz deoarece nu ii erau recunoscute meritele de dezvoltator. mai este cineva in departamntul acela? ca as fi foarte curios cine duce bvb-ul pe inalte culmi

    1. neam [...], ne-am [...], [...]-ti-ai neamul....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb