Adrian Năstase crede că autorităţile locale nu şi-au îndeplinit atribuţiile în proiectul "săli de sport"

Doru Ivanov
Ziarul BURSA #Politică / 23 august 2004

Sala de sport a unei comune din Satu Mare a fost racordată la utilităţi publice din fonduri asigurate de părinţii elevilor

Premierul Adrian Năstase e de părere că autorităţile locale nu şi-au îndeplinit cum se cuvine atribuţiile pe care le aveau în realizarea proiectului "săli de sport". Conform înţelegerii iniţiale, Guvernul trebuia să se ocupe de ridicarea construcţiilor, iar administraţiile din teritoriu de racordarea acestora la utilităţile publice (apă, canal, energie electrică şi termică).

"Din cele 300 de săli de sport finalizate pînă în prezent, în cazul a 64, recepţia la terminarea lucrărilor a fost făcută fără utilităţi", a declarat Adrian Năstase, citat de Rompres, la sfîrşitul săptămînii trecute, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii. Domnia sa a preconizat că Executivul va reuşi să termine pînă la sfîrşitul acestui an, ridicarea celor 400 de săli din cadrul proiectului, însă a subliniat că dotarea acestora cu utilităţi publice revine administraţiilor teritoriale.

Adrian Năstase a adus în discuţie cazul unei săli de sport din Satu Mare, care a fost racordată la utilităţi pe banii strînşi de la părinţii elevilor. "Este vorba de un exemplu de solidaritate, fără îndoilă, dar sper că autorităţile locale îşi vor face datoria şi vor asigura acele utilităţi fără să fie nevoie de alte intervenţii", a precizat liderul PSD. Domnia sa a mai spus că Ministerul Transportului, Construcţiilor şi Turismului se va ocupa de dotarea acestor clădiri cu accesoriile sportive necesare.

Pînă în prezent, doar 53 din cele 300 de săli finalizate au beneficiat de astfel de dotări din partea autorităţilor locale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb