ADRIAN NĂSTASE: Ideea repatrierii aurului BNR mi se pare de bun simţ

M.I.
Politică / 4 martie 2019

Adrian Năstase

Adrian Năstase

Fostul premier Adrian Năstase afirmă ieri, într-o postare pe blogul său, că ideea repatrierii aurului BNR de la Londra i se pare "de bun simţ'', în condiţiile în care "România nu mai este în situaţia de la sfârşitul anilor '90", iar Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană.

"Când am citit iniţiativa legislativă a lui Liviu Dragnea şi a lui Şerban Nicolae, mi-am spus, imediat, "De ce nu?" În definitiv, România nu mai este în situaţia de la sfârşitul anilor '90. În plus, Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană. Pe de altă parte, unele evoluţii recente ne arată că, în anumite situaţii, pentru diverse motive, mai întemeiate sau nu, unele rezerve pot fi sechestrate. În perioada comunistă, era la modă sechestrarea unor nave româneşti pentru datorii ale unor întreprinderi de stat - considerate datorii ale statului", argumentează fostul premier, scrie Agerpres.

El adaugă că e posibil şi ca această iniţiativă a fost lansată pentru a schimba agenda dezbaterilor politice. "Unii spun că această iniţiativa a fost lansată pentru a schimba agenda dezbaterilor publice - în condiţiile în care, la Parlamentul european, obiecţiile referitoare la numirea, ca procuror şef european, a Laurei Codruţa Kovesi nu avuseseră succes. Posibil", mai spune Năstase.

"Rămâne însa chestiunea de principiu - ideea repatrierii aurului BNR - care mi se pare de bun simţ. Cu atât mai mult cu cât nimeni nu a solicitat ca aurul de la Moscova să fie 'repatriat' la Londra, ci la Bucureşti!", concluzionează fostul premier, în încheierea postării de pe blog.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi senatorul PSD Şerban Nicolae au depus miercuri, la Senat, o propunere legislativă care prevede că depozitele de aur constituite de Banca Naţională a României (BNR) în străinătate nu pot depăşi 5% din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Cum poate sprijini cel mai bine un pârnăiaş, pe un alt pârnăiaş? Simplu: va spune ca celalalt pârnăiaş, are bun simt. Apropo, o intrebare respectuoasa pentru redactia BURSA: bunele reguli folosite de BURSA, de a-i prezenta pe pârnăiaşii în fotografii gri, functioneaza si in cazul celor liberati conditionat? Multumesc!

    1. Un nesimtit (A. Nastase) vorbeste despre bunul simt!!

    Mai intreba un "destept" daca ti-ai tine bijuteriile la vecini si nu i-a raspuns nimeni ca : Da, daca ai barbat betiv care se duce si le bea la crasma!

    Romanii rationali nu uita cum basistii au manipulat voturile in diaspora, la Paris si nu numai, manipuland rezultatul final la prezidentiale !

    Asadar romanii vor vota oameni echilibrati si patrioti, nu aventurieri sau nenorociti ai guvernelor marioneta boc, ce i-au terorizat pe romanii cu curbe de sacrificiu si taieri de salarii si pensii ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb