Adrian Năstase iese la atac

Bogdan Trăistaru
Ziarul BURSA #Politică / 11 octombrie 2005

Preşedintele executiv al PSD, Adrian Năstase, afirmă că scrisorile pe care le-a trimis vicepreşedintelui Comisiei Europene, Franco Frattini, şi altor oficiali europeni, cu privire la situaţia din justiţie, conţin puncte de vedere pe care le-a exprimat public în nenumărate ocazii, atît în perioada cînd partidul său a fost la putere, cît şi în opoziţie.

Adrian Năstase i-a scris, în luna iunie, vicepreşedintelui Comisiei Europene, catalogînd drept nedemocratică asumarea responsabilităţii actualului guvern pe marginea pachetului de legi privind reforma în justiţie. "Scrisorile nu fac decît să semnaleze nişte pericole şi aceste pericole vin din ceea ce, practic, ne-a semnalat de-a lungul anilor Comisia Europeană: nevoia de independenţă a justiţiei", a precizat Adrian Năstase. În opinia sa, justiţia nu poate fi independentă în măsura în care procurorii şefi ai Parchetelor sînt schimbaţi după cum vrea ministrul justiţiei.

"Aceste lucruri arată clar riscuri pe care, de-a lungul celor patru ani de guvernare, le-am primit ca avertizări şi nu mi se pare normal ca aceste lucruri să se schimbe dacă sîntem în opoziţie", a explicat preşedintele executiv al PSD. Adrian Năstase susţine că a intrat în posesia unor informaţii potrivit cărora ministrul justiţiei ar chema diferiţi procurori pentru numiri în funcţii, iar aceştia, pentru obţinerea postului, fac următoarea promisiune: "Numiţi-mă pe mine, că o să-i arestez pe nu ştiu ce şefi ai PSD, din nu ştiu ce judeţ".

"Acest tip de chestionar, de pregătire pentru numirea unor şefi din justiţie este neconform cu standardele europene şi o să spun aceasta şi acum, în opoziţie, şi cînd vom reveni la putere", a conchis preşedintele executiv al social-democraţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb