Adrian Năstase l-a pîrît pe Traian Băsescu la Roma

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 7 februarie 2005

Preşedintele PSD, Adrian Năstase, a participat la finele săptămînii trecute, la Roma, la Congresul Secretariatului Naţional al Democraţilor de Stînga din Italia, unde şi-a făcut timp "să-l pîrască" pe Traian Băsescu. Astfel, încep să se confirme zvonurile potrivit cărora liderul PSD va încerca toate căile de atac, pe plan internaţional, împotriva actualului preşedinte şi a Guvernului Tăriceanu. La Roma, liderul social-democraţilor din România i-a informat pe reprezentanţii Parlamentului European de "derapajele anticonstituţionale şi nedemocratice" ale preşedintelui Traian Băsescu, respectiv ale Guvernului Tăriceanu.

Pe de altă parte, "gurile rele" din PSD spun că vizita lui Adrian Năstase la Roma este doar o încercare disperată a acestuia de a-şi atrage sprijinul forţei de stînga europene, pentru consolidarea poziţiei sale în interiorul partidului. După cum se ştie, Ion Iliescu - devenit principalul favorit în lupta pentru şefia PSD, a fost aspru sancţionat de cîţiva europarlamentari social-democraţi, imediat după ce a semnat actul de graţiere a lui Miron Cozma.

Parlamentarii europeni nu apreciază felul în care înţelege PSD să se modernizeze, să trea-că la reformă. Acesta este probabil şi motivul pentru care Adrian Năstase a ţinut să definească poziţia PSD pe actuala scenă politică din ţară, în faţa preşedintelui Parlamentului European, Joseph Borell. Domnia sa a vorbit despre modernizarea PSD, reforma partidului în interesul familiei social-democrate, cît şi despre dorinţa PSD de a sprijinii, în calitate de partid al opoziţiei, semnarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană, în aprilie 2005.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb