Fostul premier Adrian Năstase l-a criticat pe Liviu Dragnea, într-un interviu la Adevărul Live, pentru modul autocrat în care conduce PSD. "Un partid mare nu poate să funcţioneze cu un singur punct de vedere. E de neînţeles cum un partid la guvernare, în loc să adune oameni, să adauge primari, consilieri, elimină felii de partid, ceea ce duce la o limitare a forţei lui", a spus Năstase. Fostul premier a criticat-o şi pe Viorica Dăncilă.
Năstase a spus că, deocamdată, nu a fost identificat candidatul PSD la prezidenţiale şi că partidul are nevoie de 2 milioane de voturi în plus faţă de cât a obţinut la scrutinul pentru Parlament ca să câştige Preşedinţia.
"Înainte de Congres au avut loc nişte reglări de conturi. De la Congres trebuia începută o discuţie în legătură cu profilul candidatului. PSD a avut un scor istoric la parlamentare, dar ca număr de voturi a avut 3,2 milioane de voturi. Pentru turul doi la prezidenţiale e nevoie de peste 5 milioane de voturi. De unde iei încă două milioane de voturi?", a spus Năstase.
El a criticat PSD pentru că a introdus delictul de opinie: "Sunt anumite voci, precum Darius Vâlcov sau Codrin Ştefănescu, care merg spre discursul iliberal. O greşeală pe care o face PSD în momentul de faţă e că a introdus în funcţionarea sa delictul de opinie. Un partid mare nu poate să funcţioneze cu un singur punct de vedere. E de neînţeles cum un partid la guvernare, în loc să adune oameni, să adauge primari, consilieri, elimină felii de partid, ceea ce duce la o limitare a forţei lui. În aceşti doi ani de guvernare, România nu a făcut o reformă a justiţiei aşa cum trebuie, nu a fost repornită şi finalizată reforma constituţională. Formula de regim semiprezienţial este dăunătoare. E o maşină cu doi şoferi, cu două volane, fiecare conduce în fiecare direcţie. Iohannis spune că a aşteptat-o pe Viorica Dăncilă să se prezinte la el. Dar ce, Viorica Dăncilă e salariată la Cotroceni? E o formă de umilire. Cotroceniul nu reprezintă Mecca".
Fostul lider al partidului a subliniat că oamenii puşi în funcţii guvernamentale nu sunt specialişti, ci sunt din organizaţiile locale de partid.
"Oamenii care sunt aduşi în structurile guvernamentale nu mai sunt specialiştii de altă dată, ci sunt oameni veniţi din organizaţiile locale. De aici scăderea calităţii. Dacă iei din carnetul de telefon diverşi oameni să-i pui în anumite locuri, calitatea guvernării scade. Am observat acelaşi lucru şi la alte partide", a afirmat el.