ADRIAN OROS: "Ferma de familie este o prioritate a Guvernului"

A.M.
Politică / 11 decembrie 2019

Adria Oros (Sursă foto: Facebook)

Adria Oros (Sursă foto: Facebook)

Ferma de familie este o prioritate a Guvernului a afirmat ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Adrian Oros, marţi, în cadrul Conferinţei Naţionale cu tema "Ferma de familie în centrul viziunii agricole post 2020", desfăşurată la Sinaia.

Domnia sa a menţionat: "Fermele de familie se confruntă cu problema pieţei de desfacere, o problemă care poate fi rezolvată doar prin asociere. Este important să încurajăm tinerii, căutând acele soluţii pentru a le oferi acces la teren".

Secretarul de stat Emil Dumitru, prezent la evenimet, a precizat: "Oiectivul nostru este de a consolida clasa de mijloc - ferma de familie şi de a susţine dezvoltarea mediului rural. Ferma de familie este esenţa agriculturii din România".

Scopul conferinţei, la care au participat aproximativ 250 de persoane, a fost informarea asupra noii abordări a Politicii Agricole Comune şi asupra impactului finanţărilor din PNDR 2014-2020.

La eveniment au mai participat şi Daniela Rebega, director general adjunct al Direcţiei Generale Dezvoltare Rurală - Autoritate de Management pentru PNDR , Adela Ştefan, şef serviciu AM PNDR, Claudiu Coadă, director general adjunct al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, precum şi Adrian PINTEA, director general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Daniela Rebega, directorul general adjunct al DGDR a declarat că ferma familială este un pilon economic pentru dezvoltarea sectorului agricol şi a prezentat modul în care ferma de familie este susţinută în PNDR 2014-2020 şi principalele modificări vizate de Politica Agricolă Comună post 2020.

Totodată, Adela Ştefan a prezentat instrumentele financiare şi cele de gestionare a riscurilor în agricultură. Având în vedere că din acest an, fermierii români şi alte categorii de beneficiari au acces la noi forme de sprijin finanţate din PNDR, reprezentantul AM PNDR a menţionat că accesul la finanţare este esenţial pentru modernizarea agriculturii şi pentru dezvoltarea afacerilor şi a spiritului antreprenorial în spaţiul rural.

În acest context, Claudiu Coadă, director general adjunct al AFIR a susţinut o prezentare referitoare la optimizarea implementării PNDR şi Adrian PINTEA, directorul general al APIA, a prezentat sprijinul financiar acordat fermierilor de către APIA prin măsurile gestionate din PNDR.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca e o prioritate a guvernului inseamna ca n-ai solutii.Daca le aveai le spuneai.Si PSD avea numai prioritati

    Sprijin la ha de usturoi îl mai susti la anu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb