ADRIAN SIMIONESCU, VIENNA INVESTMENT TRUST: "E clar că TLV atacă primul loc în sistemul bancar din România"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 27 noiembrie 2017

"E clar că TLV atacă primul loc în sistemul bancar din România"
  • document ataşat Evoluţia preţului titlurilor Banca Transilvania la BVB
    apasă aici pentru a descărca.

    Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au încheiat şedinţa de vineri la 2,16 lei pe unitate, cu 0,7% peste cotaţia de joi, după semnarea achiziţiei Bancpost.

    Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare în cadrul Goldring, subliniază că preţul acţiunii la bursă nu a reacţionat vineri, pentru că era o informaţie deja inclusă în cotaţie. Domnia sa consideră că, la prima vedere, achiziţia Bancpost pare să fie încă un business bun realizat de TLV, dar că foarte importante sunt detaliile din contract.

    Adrian Simionescu, director general Vienna Investment Trust, ne-a precizat: "Pe termen scurt, nu cred că achiziţia Bancpost de către TLV va avea un impact asupra cotaţiei băncii, pentru că deja ştirea este încorporată în preţ, însă, pe termen mediu şi lung, cu siguranţă că acest fapt va avea un impact pozitiv.

    Spun asta pentru că e clar că TLV atacă primul loc în sistemul bancar din România, fiind cea mai activă în zona de achiziţii. Vedem că a intrat în proces de achiziţionare şi a unei bănci de peste Prut (n.r. Victoriabank).

    Practic, TLV confirmă strategia din ultimii ani de consolidare şi de creştere, ceea ce, pentru investitori, reprezintă un semnal pozitiv, un element foarte puternic pentru a lua o decizie de cumpărare, fapt care se va regăsi şi în evoluţia preţului. În continuare văd un potenţial de creştere pentru TLV, tocmai pentru că strategia pe care banca o pune în practică este foarte bună".

    Ştirea de vineri era aşteptată de către investitori, apreciază Marcel Murgoci, director de operaţiuni Estinvest, care subliniază: "Cred că investitorii aşteaptă, în primul rând, detaliile tranzacţiei, care sunt foarte importante. Mă refer aici la valoarea contractului de achiziţie a Bancpost şi a subsidiarelor sale şi, bineînţeles, ce cuprinde acesta, ce se cumpără de la Bancpost etc. Pe baza acestor informaţii, investitorii vor putea evalua dacă este bună sau nu această achiziţie, din punct de vedere financiar. Bineînţeles că, prin această mişcare, TLV va încerca să atace poziţia de lider pe care o ocupă BCR. De asemenea, nu mai este cazul unei bănci mici, cum era Volksbank. Bancpost este o bancă de talie medie, are peste 150 de agenţii/sucursale, deci este o societate cu o întindere destul de mare pe teritoriul ţării, ca atare este o achiziţie importantă. În opinia mea, pe termen scurt, cotaţia TLV va fi influenţată de detaliile tranzacţiei. Pe termen mediu şi lung, evoluţia preţului depinde şi de cum va evolua sistemul bancar, în ansamblu. De asemenea, o posibilă apreciere a cotaţiei ţine şi de modul în care va reuşi banca să performeze în continuare, pentru că, prin creşterea dimensiunii, clienţii vor cere mai mult din partea acesteia. Astfel, TLV va trebui, pe cât posibil, să se acomodeze cu o eventuală poziţie de lider. Una este să ajungi în top pe primul loc, dar să te menţii acolo este destul de greu".

    Opinia Cititorului ( 2 )

    1. Era de asteptat de mult timp.Inainte de active si alte lucruri economice luati in calcul si oamenii, incepand cu cei de la ghiseu! Ati observat diferenta fata de angajatii BCR?

      1. .........subscriu la cele relatate cat si asupra "personalului " angajat de la BT...amabilitatea...deserviri clientilor.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    IBC SOLAR
    rpia.ro
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    27 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9760
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
    Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    citiesoftomorrow.ro
    energyexpo.ro
    cnipmmr.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb