ADRIAN TĂNASE, DIRECTORUL GENERAL AL BVB:  "Sperăm să avem acoperite toate companiile cu cel puţin un raport de analiză"

G.D.
Piaţa de Capital / 27 ianuarie 2023

"Sperăm să avem acoperite toate companiile cu cel puţin un raport de analiză"

Toate companiile listate pe Bursa de Valori Bucureşti, pe piaţa reglementată, ar putea fi acoperite de cel puţin un raport de analiză, a afirmat, ieri, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Adrian Tănase, la a doua ediţie a dezbaterilor "Vocea Pieţei", organizată de Bursa de Valori Bucureşti, informează Agerpres.

"Ca să avem o piaţă de capital dezvoltată, pe scurt, trebuie să creştem participarea populaţiei în piaţa de capital fie prin investiţii directe, pe Bursă, fie prin investiţii în fondurile deschise de investiţii sau alte modalităţi de economisire...Printre multe demersuri pe care le face Bursa de Valori Bucureşti, împreună cu alţi stakeholderi importanţi, cu Autoritatea şi cu alţi parteneri, pentru a creşte această participare, există şi acest portal BVB Research pe care l-am lansat şi pe care vrem să-l facem ca un tool foarte important oferit de Bursa de Valori Bucureşti pentru a ajuta investitorii individuali să descopere mecanismele de investiţie prin piaţa de capital şi informaţiile relevante pentru a investi prin piaţa de capital. Cum am zis, investiţia în piaţa de capital are diferite forme. Până acum am adresat, să zicem, forma directă de investiţie prin care citeşti un raport, studiezi companiile, faci security selection, propria ta selecţie de acţiuni şi am vrut să adresăm în principal această nevoie în prima etapă a BVB Research prin aceste rapoarte de analiză pe care Bursa le subvenţionează şi pe care le facem disponibile, sunt publice practic tuturor investitorilor, rapoarte de analiză care să acopere companiile mai puţin acoperite din punct din spectrul investiţional românesc şi pe care această paletă de companii acoperite încercăm să o lărgim, astfel încât să avem din ce în ce mai multe companii cu rapoarte de analiză disponibile pentru investitorii individuali. Sperăm să ajungem la un moment dat să avem toate companiile, cel puţin pe piaţa reglementată, acoperite de cel puţin un raport, astfel încât orice investitor care doreşte să-şi facă propria lui decizie de selecţie să aibă disponibilă cel puţin o astfel de informaţie foarte importantă", a spus Adrian Tănase.

El a afirmat că se doreşte lărgirea paletei de instrumente pentru cei care vor să investească pe piaţa de capital.

De asemenea, Adrian Tănase a menţionat că secţiunea Contributori din cadrul platformei BVB Research Hub va cuprinde materiale utile, care să contribuie la explicarea şi înţelegerea unor concepte şi noţiuni specifice pieţei de capital.

În cadrul evenimentului de joi au fost prezenţi 4 din cei 9 contributori înscrişi.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. pe strada, sau va e rusine cu o industrie “supravegheata” de printre cele mai rusinoase si obscure autoritati din ro

    pe obligatiuni si aero niciun filtru doar combinatii, ilegalitati majore la aga, inside trading, despre ce vb? da mi un motiv sa investesc in romania, pai cum sa faci un indice din 33 companii pe aero in care sa intre airclaim?

    1. corect.

      aia e de penal ce au facut ei cu airclaim. 

    Tanase doar cu prelungiri de cate 1 an a mandatului?

    Mai stai in functie doar cu ajutorul Sifurilor.

    Nu ai realizat nimic in mandatul tau. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb