ADVERTORIAL Competenţa în Corporate Banking

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 noiembrie 2012

Competenţa în Corporate Banking

Ela Breazu - Director Executiv Corporate Transaction Banking, Bancpost

Creştere economică, creditare, sunt cuvinte ce se regăsesc în primele pagini ale publicaţiilor de afaceri de ani de zile. Însă, pe prima pagină a agendei managementului companiilor se află administrarea portofoliului de produse, producţia, managementul capitalului de lucru sau logistică şi achiziţiile.

Discutăm în permanenţă cu managerii companiilor din portofoliul de clienţi Bancpost, iar preocupările lor principale sunt identificarea soluţiilor pentru dezvoltarea bazei de clienţi, diversificarea pieţelor de desfacere, optimizarea proceselor de planificare şi control sau gestiunea fluxurilor de numerar. Băncile trebuie să aibă un rol esenţial aici, în zona optimizării fluxurilor de numerar şi în cea de tranzacţionare.

Pentru a-şi atinge obiectivele, o companie are nevoie de o legătură strânsă cu o instituţie bancară care să-i înţeleagă nevoile specifice. De fapt, această înseamnă până la urmă competenţa, să înţelegi afacerea clientului. Corporate Transaction Banking înseamnă activitate bancară bazată pe detalii, pe cunoaşterea particularităţilor domeniului de activitate şi flexibilitate în implementarea soluţiei potrivite.

În activitatea noastră ne-am întâlnit cu multe situaţîi în care un client exportator dorea să-şi extindă activitatea prin încheierea unui nou parteneriat şi avea nevoie de fonduri suplimentare. La prima vedere, soluţia ar fi fost accesarea unei linii de credit, însă structura garanţiilor reprezenta uneori o problemă - erau insuficiente. Soluţia potrivită, reală, bazată pe atenţie la detaliu şi cunoaşterea în amănunt a afacerii clientului, este de fapt factoring de export. Pentru clientul Bancpost, răspunsul primit a însemnat acoperirea necesarului de capital de lucru, fără garanţii suplimentare, doar în baza cesiunii facturilor de export. În plus, clientul a beneficiat, pe lângă finanţare, şi de servicii adiţionale: analiză bonităţii partenerilor externi, colectarea şi administrarea creanţelor provenite din contractele de export şi acoperirea ris­ cului de neplată.

Soluţiile potrivite sunt la îndemână. Însă, în afaceri, una sau mai multe condiţîi trebuie îndeplinite. În Corporate Banking şi în zona specifică de Corporate Transaction Banking, există o singură condiţie: competenţa.

Bancpost Corporate Banking, prin divizia sa de Corporate Transaction Banking, pune la dispoziţia companiilor produse şi servicii de trade finance, factoring, programe de finanţare IFC/BEI/BERD, cash management şi hedging.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb