ADVERTORIAL Cum să înveţi mai eficient o nouă abilitate

Mihaela Pascari
Media-Advertising / 11 martie 2022

Cum să înveţi mai eficient o nouă abilitate

Cunoaşterea celor mai eficiente strategii pentru învăţare te poate ajuta să profiţi la maximum de timpul tău atunci când încerci să deprinzi abilităţi noi. Dacă eşti ca mulţi dintre noi, timpul tău este limitat, aşa că este important să profiţi din plin de el.

Viteza de învăţare nu este însă singurul factor important. Este important să-ţi aminteşti cu exactitate informaţiile pe care le înveţi, să ţi le aminteşti şi mai târziu şi să le utilizezi eficient într-o largă varietate de situaţii. Transformarea ta într-un cursant eficient nu este ceva care se întâmplă peste noapte, dar punerea zilnică în practică a câtorva dintre aceste strategii de învăţare te poate ajuta să profiţi mai mult de timpul de studiu.

1. Testează, testează, testează

Nu poţi învăţa cu adevărat dacă nu încerci să şi aplici ce ai învăţat. Dacă, de exemplu, alegi să înveţi dezvoltarea web şi SEO, cel mai bine este să începi să creezi un site cât mai curând posibil. Postează în mod regulat conţinut nou şi încearcă să îl optimizezi pentru Google. Cu cât optimizezi mai multe postări, cu atât îmbunătăţeşti mai mult noul site web, cu atât mai bine vei stăpâni noua abilitate. Este mai bine să pui în practică teoria şi să-ţi permiţi să faci greşeli decât să înveţi pe dinafară nişte informaţii pe care nu le testezi.

2. Caută să predai ceea ce înveţi

Unul dintre cele mai surprinzătoare moduri prin care poţi deprinde o nouă abilitate este să o predai altcuiva. S-au făcut multe cercetări asupra acestui fenomen, dar un studiu îl ilustrează excelent. În studiu, două grupuri de participanţi studiază acelaşi pasaj, cu aşteptări diferite. Un grup trebuia să-l predea mai târziu, celălalt se aştepta la un test. La final, ambele grupuri au fost în cele din urmă testate pe material. Ghici care grup s-a descurcat mai bine? Da, cel care urma teoretic să-l predea.

De ce este aceasta o modalitate atât de eficientă de a învăţa? Pentru că atunci când învăţăm cu intenţia de a preda, împărţim materialul în bucăţi simple şi uşor de înţeles pentru noi înşine. De asemenea, ne obligă să examinăm subiectul mai critic şi mai amănunţit, ajutându-ne să-l înţelegem mai bine.

Nu trebuie să fii un specialist în educaţie pentru a folosi acest truc. Încearcă să explici prietenilor sau colegilor ce înveţi. Îţi poţi întreba chiar şeful dacă poţi face o prezentare echipei tale despre asta. Vezi dacă poţi răspunde la toate întrebările lor. Scrie postări regulate pe blog sau creează vloguri în timp ce înveţi. Vezi dacă eşti capabil să exprimi ceea ce înveţi în cuvinte simple. Rezultatele te-ar putea surprinde.

3. Aprofundează aspectele pe care nu le stăpâneşti

Practica în sine este grozavă, dar dacă exersezi numai lucruri pe care le ştii bine, nu vei putea progresa. Pentru a excela la orice abilitate, trebuie să ieşi din zona ta de confort şi să exersezi şi lucruri la care nu excelezi. Acest obicei este cunoscut sub numele de practică deliberată şi a fost popularizat de psihologul Anders Ericsson.

Ericsson şi echipa sa au studiat sportivi profesionişti, violonişti şi persoane cu o memorie incredibilă şi au descoperit că aceştia au petrecut mult timp îmbunătăţind zonele în care nu excelau.

Pe lângă faptul că petreci mai mult timp în afara zonei de confort, Ericsson subliniază, de asemenea, importanţa concentrării în timp ce exersezi. Dacă exersezi în timp ce mintea ta este în altă parte, nu obţii prea mult din asta. Aşa că data viitoare când te apuci să deprinzi o nouă abilitate, încearcă să ieşi din zona de confort şi provoacă-te. Concentrează-te pe lucrurile care prezintă un grad sporit de dificultate pentru tine şi, cu timpul, vei descoperi că-ţi vei creşte nivelul general de eficienţă.

4. Urmează la un moment dat un curs de profil

Spre exemplu, "Proiectul Cursuri IT by eJobs" cuprinde mai multe etape: consiliere, cursurile propriu-zise, coaching. Iar după finalizarea acestor cursuri ai ocazia să aplici la posturi de tester. Pentru asta, echipa de coaching din cadrul proiectului îţi va oferi suportul necesar. Detalii aici.

"Proiectul Cursuri IT by eJobs" este disponibil prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 - Educaţie şi competenţe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb