Compania Eco Sud S.A. este lider de piaţă în tratarea, selectarea şi eliminarea deşeurilor produse de populaţie în diverse zone din România, dispunând de infrastructuri de protecţie a mediului, instalaţii, platforme de transfer, staţii de sortare şi compostare de importanţă esenţială pentru gestionarea deşeurilor, pentru reciclare şi pentru un mediu curat de viaţă.
Astăzi am atins performaţa de a trata şi selecţiona zilnic o cantitate de peste 4 milioane de kg de deşeuri produse de populaţie, deţinem o suprafaţă ecologică pentru managementul deşeurilor de peste 2.500.000 mp şi gestionăm investiţii publice şi private în protecţia mediului şi sănătăţii populaţiei iar activitatea desfăşurată de noi este de importanţă ecologică majoră pentru populaţie, comunităţi şi autorităţi locale, contribuind în mod decisiv la realizarea ţintelor de mediu stabilite de Comunitatea Europeană pentru România.
Depozitele ecologice, staţiile de sortare, instalaţiile de compostare şi platformele de transfer deţinute de compania Eco Sud în România rămân cea mai sigură soluţie de tratare a deşeurilor generate de populaţie iar încrederea constantă a oamenilor în profesionalismul nostru manifestată de peste 20 de ani reprezintă o garanţie a unui mediu de viaţă sănătos şi a unui management benefic al deşeurilor, absolut necesare pentru orice persoană sau comunitate.
Cu un portofoliu de şase Centre de Management al Deşeurilor, compania Eco Sud gestionează un procent semnificativ din cantitatea de deşeuri produsă în România, lucru care o plasează în postura de lider naţional în acest domeniu. Extinderea activităţii Eco Sud SA în regiunea Moldova a înseamnat o creştere de 35% a cifrei de afaceri şi o majorare a cotei de piaţă la 25%.
Eco Sud a preluat gestiunea deşeurilor în urma unor licitaţii organizate în conformitate cu normele europene de mediu, de primării, consilii judeţene, asociaţii de dezvoltare intercomunitară pentru salubrizare din Bucureşti, Craiova, Giurgiu, Teleorman, Bacău şi Neamţ. Soluţiile Eco Sud au fost desemnate câştigătoare pentru excelenţa în servicii dar şi pentru responsabilitatea faţă de mediul înconjurător, trăsături ce caracterizeaza activitatea companiei în cei 20 de ani de experienţă.
Grupul Eco Sud a fost printre primele firme private din domeniu care a decis să aducă un aport substanţial la protejarea mediului înconjurător şi a ales să implementeze conceptul de economie circulară - zero deşeuri. Astfel, valoarea produselor şi a materialelor este menţinută cât mai mult posibil, deşeurile sunt reduse la minim, iar resursele nu părăsesc fluxul economic. "Avem tehnologia, avem expertiza şi, mai mult, avem determinarea pentru a gestiona eficient deşeurile astfel încât acestea să se transforme în resursă", precizează directorul general al Eco Sud SA, Adrian Scarlat.
Grupul Eco Sud va implementa, în viitorul apropiat, o infrastructură modernă de selectare a deşeurilor cu ajutorul căreia gradul de recuperare a materiei prime pentru industria de reciclare va creşte cu 25%. "Este o măsură care aduce soluţii pe mai multe direcţii: protecţie a mediului, atingerea obiectivelor de ţară, performanţă economică si cresterea cifrei de afaceri a companiei", a mai spus directorul general al Eco Sud SA, Adrian Scarlat.
Reutilizarea materiei prime din deşeuri aduce un aport considerabil industriei prelucrătoare a metalului, metalelor neferoase (aluminiu), plastic, hârtie/carton sau sticlă. De asemenea, tratarea deşeurilor biodegradabile înseamnă resurse pentru producerea de energie termică, energie electrică, combustibil lichid şi gazos.
Acest tip de management al deşeurilor, corelat cu atitudinea pozitivă a autorităţilor locale faţă de măsurile de colectare selectivă înseamnă beneficii pentru mediu, sănătatea publică, inclusiv de natură financiară pentru autorităţi şi populaţie deopotrivă.
Parc Industrial de Valorificare Integrală a Deşeurilor Municipale Solide provenite din Bucureşti, localizat la Depozitul Ecologic Vidra
Compania Eco Sud a prezentat la Forumul Managementul Deşeurilor în Economia Circulară un proiect de importanţă majoră la nivel naţional şi care va atinge obiectivele propuse de economia circulară: Parc Industrial de Valorificare Integrală a Deşeurilor Municipale Solide provenite din Bucureşti, localizat la Depozitul Ecologic Vidra, care are ca obiectiv general reintroducerea în circuitul economic, energetic şi industrial al componentelor deşeurilor municipale solide prin procese de înalt nivel tehnologic şi reducerea considerabilă a emisiilor de gaze cu efect de sera.
Motivată de potenţialul valorificării deşeurilor, economia circulară devine un deziderat şi pentru noi atât pe termen mediu şi lung cât şi pe termen scurt, motiv pentru care prioncipiile economiei circulare sunt incluse în obiectivele companiei Eco Sud şi vor fi incluse şi în obiectivul general al proiectului mai sus menţionat.
ECO SUD SA - 20 de ani de experienţă în gestiunea deşeurilor
Eco Sud SA este cel mai important furnizor de soluţii integrate de mediu destinate reciclarii si gestionarii deşeurilor menajere solide urbane şi a deşeurilor industriale asimilabile. Obiectivul companiei este acela de a crea parteneriate stabile cu autoritatile publice, cetatenii si comunităţile în cadrul cărora îşi desfăşoară activitatea, pentru o gestiune eficientă a serviciilor şi pentru a promova o reducere progresivă a cantităţilor de deşeuri generate, de la colectare până la depozitarea finală. Prin acest proces Eco Sud SA recuperează resurse valoroase şi necesare calităţii vieţii.
Compania este licenţiată Clasa I prin Ordin emis de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice şi este certificată pentru Sistemul de Management de Calitate, Mediu, Sănătate şi Securitate Ocupaţională de către organismul de certificare TUV Rheinland InterCert Gmbh - Germania.
Eco Sud S.A.
Prin Director General
Adrian Scarlat