ADVERTORIAL Energy Holding investeşte în producţia de energie

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 18 aprilie 2005

Compania are un program de peste 800.000 de euro pentru modernizarea a cinci microhidrocentrale

Energy Holding a demarat un program de investiţii în valoare de peste 800.000 de euro pentru modernizarea celor cinci microhidrocentrale (MCH) pe care le-a achiziţionat anul trecut. Programul cuprinde lucrări de reabilitare şi modernizare, avînd ca scop îmbunătăţirea stării tehnice a echipamentelor şi uvrajelor, dar şi majorarea producţiei de energie şi creşterea siguranţei în funcţionare.

Investiţiile, care se vor derula în următorii cinci ani, vizează modernizarea turbinelor hidraulice şi reabilitarea generatoarelor electrice, implementarea unui sistem digital de contorizare a energiei, precum şi modernizarea instalaţiilor electrice primare.

De asemenea, Energy Holding urmăreşte, prin derularea acestei investiţii, implementarea unui sistem de automatizare robust şi fiabil, modernizarea echipamentelor de la captările de apă, modernizarea clădirilor centralelor în scopul îmbunătăţirii condiţiilor de muncă ale personalului de exploatare, dotarea centralelor cu truse de scule şi instrumente de măsură profesionale, precum şi organizarea unui centru de dispecer.

Amenajarea hidroenergetică Topolog (jud. Argeş) cuprinde 5 microhidrocentrale construite în perioada 1986 - 1993, cu o putere instalată totală de 5950 kW şi o producţie medie de energie, estimată în proiect, de 13.440 MWh/an. Anul trecut, compania Hidroelectrica a scos la privatizare mai multe microhidrocentrale, amenajarea hidroenergetică Topolog fiind adjudecată de Energy Holding în octombrie 2004, pentru o sumă de circa 50 de miliarde de lei. În urma tranzacţiei, Energy Holding a primit din partea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) licenţa de producător de energie electrică.

Avînd ca activitate de bază furnizarea de energie electrică, Energy Holding a lansat, recent, primul Centru de Management Energetic privat destinat consumatorilor eligibili. Investiţiile necesare punerii în funcţiune a acestui Centru s-au ridicat la aproximativ 2 milioane de euro.

Energy Holding este singura companie din România membră a prestigiosului World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) şi se numără printre primii furnizori de energie care şi-au implementat un sistem integrat de calitate-mediu, conform standardelor ISO 9001:2001 şi ISO 14001:1997.

Anul trecut, compania a primit două distincţii care au plasat-o între primele societăţi comerciale din domeniu la nivel naţional, din partea Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) - trofeul pentru primul loc în domeniul "distribuţia şi comercializarea energiei electrice" (cod CAEN - 4013), respectiv a Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi a Municipiului Bucureşti (CCIRMB) - diploma pentru ocuparea celei de-a doua poziţii în Topul Firmelor din Municipiul Bucureşti în clasamentul întreprinderilor mari din domeniul producerii şi distribuţiei de energie electrică, termică, gaze naturale şi apă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb