ADVERTORIAL Învăţarea continuă te ajută să obţii un salariu mai mare!

Mihaela Pascari
Media-Advertising / 18 februarie 2022

Învăţarea continuă te ajută să obţii un salariu mai mare!

Principalul beneficiu pe care ţi-l poate aduce învăţarea continuă, pe lângă o sănătate emoţională mai bună sau deschiderea de noi orizonturi profesionale, este un salariu mai mare. Aşadar, fie că este vorba despre o facultate pe care ţi-ai dorit dintotdeauna să o urmezi sau un curs dintr-un domeniu diferit de cel în care activezi, acum e momentul să acţionezi.

Modul în care înveţi, depinde de tipul personalităţii tale, de programul pe care îl ai, dar şi de obiectivele pe care vrei să le atingi. Spre exemplu, dacă eşti o fire organizată, motivată şi determinată în proiectele în care se implică, atunci varianta ideală pentru tine este să apelezi la diverse platforme de învăţare sau ateliere online.

Totodată, există diverse resurse, canale de Youtube sau cărţi în format fizic sau online la care poţi apela oricând. Dacă îţi place să comunici şi să fii tot timpul conectat la tendinţele actuale, atunci poţi participa la diverse evenimente, webinarii din domeniile de interes pentru tine. Există şi persoane cărora le este greu să se motiveze şi să se pună pe treabă, însă pentru ele sunt create cursurile moderate de un mentor. Acesta are rolul de ghida cursanţii, de a da teme pentru acasă şi de a oferi feedback. Revenind însă la cum să ajungi să-ţi măreşti veniturile, iată câteva lucruri pe care trebuie să le cunoşti despre învăţarea continuă.

Lasă deoparte aşteptările nerealiste

E clar că un training, un curs sau o facultate, îţi poate aduce plus valoare pe piaţa muncii. Totuşi, nu trebuie să te aştepţi ca lucrurile să se întâmple peste noapte. E important să începi cu ceva, iar cu cât este mai mare nivelul tău de educaţie, cu atât venitul tău ar putea creşte în timp.

De ce beneficiu imediat te poţi bucura? Cu ajutorul noilor abilităţi dezvoltate te poţi evidenţia faţă de ceilalţi candidaţi, atunci când aplici la un job. Recrutorii sunt foarte atenţi la partea de educaţie şi alte cursuri pe care le parcurg persoanele ce aplică la joburile disponibile. Implicarea în învăţarea continuă arată dorinţa candidatului de a se dezvolta şi este un element decisiv atunci când un angajator are de ales între două persoane cu experienţă de lucru similară.

Ai mai mult curaj să ceri o mărire de salariu

În mod clar există o legătură directă între învăţarea continuă şi îmbunătăţirea sănătăţii mintale şi a încrederii în propria persoană. Mai mult, un studiu al Universităţii Sussex a constatat că doar citind timp de doar 6 minute îţi reduci nivelul de stres cu 68%.

Aşadar, odată ce ai parcurs un curs sau un training, nivelul de încredere în propria persoană va creşte semnificativ. Cu ajutorul încrederii, vei fi mai conştient de câte poţi realiza şi îţi va fi mult mai uşor să ieşi din zona de confort. Totodată, în faţa managerului căruia vrei să-i ceri o mărire de salariu, cu siguranţă, te vei simţi mai încrezător. Mai multe despre cum să-ţi negociezi salariul, află din acest articol!

Poţi ţinti către o poziţie de leadership

Educaţia continuă este, de asemenea, benefică dacă-ţi propui să avansezi în carieră. Spre exemplu, te poţi pregăti pentru o poziţie de conducere, parcurgând un curs de leadership. Desigur, şi salariul va creşte odată cu obţinerea noului rol. Despre cum să gestionezi primul rol de manager, am povestit în acest articol!

Îţi poţi alege un domeniu mai bine plătit

Dacă eşti în căutarea unor noi provocări profesionale, atunci o idee bună este să faci o reconversie profesională. De preferat să fie un domeniu în care te regăseşti, dar şi în care se oferă salarii pe măsură. Totuşi, e important să nu te arunci într-o industrie fără să cunoşti tot ce implică aceasta. Încearcă să afli cât mai multe de la oamenii care lucrează în domeniu sau din diverse surse online. Spre exemplu, dacă te-ai gândit să-ţi încerci norocul în domeniul IT, te poţi înscrie în proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanţat din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Cine se poate înscrie în proiect:

- Are domiciliul sau reşedinţa în orice judeţ din România (cu excepţia judeţului Ilfov şi Municipiului Bucureşti

- Are o vârstă cuprinsă între 25 şi 65 de ani

- Este angajată, cu contract de muncă, PFA sau ÎI

- A absolvit cel puţin 8 clase

- Dispune de acces la internet (viteză minimă de 10 Mb/s) - cursurile au loc doar online

- Are în posesie un computer (laptop sau PC) cu webcam (integrat sau separat) pentru a permite accesul la curs/examen

- Are în posesie difuzor/căşti şi microfon pentru a participa la discuţii

- Este un bun vorbitor de limba engleză (mediu/avansat)

- Deţine competenţe digitale de bază

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 - Educaţie şi competenţe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb