ADVERTORIAL Ţări în care jocurile de noroc nu sunt permise

Media-Advertising / 1 martie 2023

Ţări în care jocurile de noroc nu sunt permise

În ziua de astăzi, mulţi oameni din întreaga lume aleg să se distreze în cadrul jocurilor de noroc, atât fizic, dar mai ales în mediul online. Această industrie este în continuă creştere de la o zi la alta, iar în ţara noastră contribuie major la creşterea economiei.

Chiar dacă suntem în anul 2023 şi trăim într-un secol în care oamenii au evoluat considerabil pe toate planurile, încă există locuri din lume care interzic acest tip de distracţie. De aceea, în acest articol îţi voi vorbi despre câteva ţări în care jocurile de noroc nu sunt permise.

1. Coreea de Nord

Nu cred că e pentru nimeni surprinzător faptul că în Coreea de Nord jocurile de noroc sunt strict interzise. Cei care trăiesc în această ţară se află sub dictatura lui Kim Jong-Un, iar probabil mulţi dintre ei nu ai nici măcar o idee despre ceea ce reprezintă jocurile de noroc.

Mai mult decât atât, populaţia este atât de săracă încât chiar dacă ar fi permise jocurile de noroc, oamenii nu şi-ar permite să participe la ele. Totuşi, există o speranţă în Phenian, acolo unde există foarte puţine cazinouri fizice, doar că acestea sunt destinate în exclusivitate turiştilor.

În cazul în care un cetăţean coreean face greşeala de a intra într-un astfel de cazinou este aspru pedepsit. De aceea, oamenii din Coreea de Norc se feresc de orice idee legată de jocuri de noroc, indiferent că este vorba despre săli de jocuri stradale, case de pariuri online sau cazinouri de pe internet.

2. Qatar

În general, orice ţară care este de origine islamică interzice jocurile de noroc, iar Qatar nu se abate de la acest lucru. Mai mult decât atât, statul îi poate condamna la închisoare pe cei care încearcă să practice acest tip de distracţie.

În Qatar toate jocurile de noroc sunt ilegale, lucru ce i-a făcut pe unii cetăţeni să caute diverse metode pentru a-şi satisface dorinţa de joc. Astfel, s-a creat o industrie ascunsă a jocurilor de noroc, unde mulţi oameni plătesc pentru a participa. Bineînţeles că oricine este prins că joacă în mod "incognito" va suporta consecinţele.

Interesant şi în acelaşi timp foarte important de ştiut este faptul că şi turiştilor le este interzisă participarea la jocurile de noroc. Dacă eşti în vacanţă în Qatar şi vrei să te distrezi chiar şi în cadrul unui cazino online, poţi fi urmărit penal pentru această activitate.

3. Vietnam

Vietnam este o altă ţară care are reguli foarte stricte la acest capitol, fiind interzise toate formele de jocuri de noroc. Orice participare în cadrul acestor jocuri este considerată o infracţiune.

Totuşi, Vietnamul pare a fi puţin mai relaxat comparativ cu Qatarul în ceea ce priveşte jocurile de noroc. Aici, unele hoteluri de lux oferă şi săli de jocuri şi cazinouri care pot fi folosite de către oaspeţi. Singura condiţie este ca aceştia să prezinte paşaportul la intrare, pentru a dovedi că nu sunt locuitori ai ţării.

Vietnamezii care sunt iubitori ai jocurilor de noroc aleg deseori să treacă graniţa în Laos sau Cambodgia pentru a se distra în cadrul acestora, deşi nici acolo situaţia nu este una prea roz. În cazul acesta, guvernul din Vietnam nu reacţionează într-un mod atât de negativ, deoarece acesta se concentrează asupra nevoilor interne, nu şi pe ceea ce se petrece în afara ţării.

Loteria este singura activitate permisă în Vietnam, doar că locuitorii ţării nu consideră loteria neapărat un joc de noroc, ci pur şi simplu un concurs. Acest lucru are loc încă din 1999, iar dacă ajungi în Vietnam vei găsi pretutindeni vânzători care îţi vor oferi bilete pentru loterie.

4. Liban

Legile din Liban interzic participarea cetăţenilor în cadrul jocurilor de noroc. Guvernul are puterea de a bloca platformele online de gambling, deoarece acestea sunt ilegale în toată ţara.

Libanul are un sistem juridic unic, care este cunoscut sub denumirea de confesionalism. Acest lucru se datorează faptului că în Liban există peste 18 grupuri religioase recunoscute, fiecare având propria legislaţie. Interesant este faptul că preşedintele este creştin, iar prim-ministrul este musulman.

Datorită acestei diversităţi culturale şi religioase, activităţile în cadrul jocurilor de noroc pot avea loc doar în Casino du Liban, singurul cazinou fizic acceptat în toată ţara. Orice tip de divertisment de acest gen ce are loc în afara acestei locaţii este strict interzis.

5. Siria

După cum am spus şi ceva mai sus, majoritatea ţărilor musulmane interzic tot ce este legat de jocurile de noroc, iar acest lucru se datorează devotamentului oamenilor faţă de credinţa lor, credinţă care consideră această activitate un păcat. Astfel, jocurile de noroc online, cât şi offline sunt interzise de mai multe decenii şi în Siria.

Surprinzător însă este faptul că în anul 2011 a fost inaugurat un cazino legal în Damasc, care se numea Ocean Club. Acesta a fost deschis din interesul de a genera noi venituri pentru a ajuta economia ţării. El a funcţionat însă doar pentru câteva luni, fiind închis apoi din cauza războiului civil care a izbucnit în 2012.

În schimb, autorităţile nu pun presiune pe sirienii care se angajează în jocuri de noroc pe site-urile din afara ţării. Totuşi, acest lucru este destul de dificil, având în vedere starea internetului din Siria. Războiul a afectat ţara din toate punctele de vedere şi de aceea cetăţenii se concentrează mai mult pe supravieţuire şi nu pe distracţii sau alte activităţi care nou ni se par absolut normale.

Concluzionând, este aşadar interesant, dar în acelaşi timp şi trist să vezi că unele ţări nu au o libertate deplină, aşa cum o avem noi, inclusiv în domeniul jocurilor de noroc. Chiar dacă jocurile de noroc sunt în continuare interzise în destul de multe ţări, multe pe lângă cele prezentate mai sus, totuşi oamenii de acolo nu au încetat să caute noi mijloace pentru a se distra în timpul liber.

Decizie ONJN nr. 907 / 19.05.2016

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb