ADVERTORIAL Tot ce trebuie să ştie jucătorul român despre jocul de poker Texas Holdem

Media-Advertising / 9 decembrie 2022

Tot ce trebuie să ştie jucătorul român despre jocul de poker Texas Holdem

Sunt foarte multe de zis despre Texas Hold'em. În primul rând, acest joc are meritul de a fi cel mai consacrat meci de poker din întreaga istorie. Înfiinţat acum o sută de ani în statul Texas, acesta a avut privilegiul de a fi surprins în literatura vremii, atât în cea occidentală, cât şi la noi - în prima parte a romanului Enigma Otiliei; însă odată cu era internetului, succesul şi celebritatea jocului nu a întârziat să apară.

Structura jocului

Înainte de a trece la partea generatoare de adrenalină, şi anume desfăşurarea propriu-zisă a jocului, trebuie să subliniez paşii care compun structura acestuia.

La începutul meciului, participantului i se oferă două cărţi de joc, la care are acces doar el, acestea fiind cunoscute şi sub denumirea de "hole cards". Mai apoi, trei cărţi de joc sunt puse pe masă de către dealer, urmând ca la momentul oportun să mai înşire încă două. Până la divulgarea pe rând a cărţilor puse de acesta, jucătorii aşează pariurile, al căror număr de jetoane trebuie să fie egale cu a celorlalţi. Ultima parte a jocului constă în arătarea cărţilor, urmată mai apoi de câştigarea potului.

Modalităţi de pariere

Dacă te afli în situaţia de a nu diferenţia un termen de altul, dă-mi voie atunci, te rog, să te lămuresc:

-Check-ul se foloseşte atunci când niciun jucător nu a pariat. În cazul în care combinaţia de cărţi nu-ţi permite, această metodă este una optimă deoarece te ajută să salvezi atât cărţi cât şi jetoane;

-Bet;

-Call, raise sau fold sunt utilizate în contextul în care un jucător a pariat. În cazul unui Bet, Call-ul face referire la parierea pe o sumă egală cu cea oferită de jucătorul precedent, în timp ce Raise-ul indică ridicarea pariului la dublul valorii indicate.

Desfăşurarea jocului propriu-zis

Odată cu începerea meciului la NitroCasino.com, pe masa de joc va fi aşezat un buton cunoscut în lumea poker-ului sub denumirea de Butonul de dealer - acesta, aşa cum aminteşte şi numele, face cunoscut faptul că un dealer este prezent în joc. Înainte de prima serie de bet-uri, jucătorul aflat în stânga butonului va paria small blind-ul, urmat, în aceeaşi ordine, de big blind. În funcţie de varianta jocului, big blind-ul, de regulă, poate fi dublu faţă de small blind. Mai apoi, alte două cărţi de joc vor fi oferite fiecărui jucător.

Odată ce toţi participanţii au primit cele patru cărţi de joc, meciul trece în prima serie de pariu, intitulată Pre-flop, începând cu jucătorul care a depus big blind-ul şi al căror variante gravitează în jurul următoarelor categorii: fold, call sau raise.

Odată cu finalizarea primei runde, dealerul va înşira pe masa de joc trei cărţi cu faţa în sus. În această etapă, denumită Flop, regulile sunt cele enunţate mai sus, iar partida de joc este începută de către participantul aşezat în partea vestică a butonului.

Cea de-a patra rundă, sau Turn, debutează prin punerea unei alte cărţi de joc pe masa de poker. Regulile rămân aceleaşi.

În cadrul ultimei etape care compune acest joc de poker, River, se mai aşează încă o carte pentru a compune pachetul complet.

Odată cu finalizarea celei de-a cincea străzi, ultimul participant are întâietate în a-şi arăta cărţile. Acest scenariu se aplică doar în contextul în care participanţii prezenţi în ultima rundă au pariat, căci, în caz contrar, dezvăluirea cărţilor începe cu primul participant aşezat lângă buton. Jucătorul care posedă cea mai bună combinaţie de cinci cărţi câştigă premiul cel mare. În cazul în care sunt mai mulţi câştigători, potul va fi împărţit în mod egal.

Odată finalizat jocul, un alt meci de poker poate să înceapă, cu condiţia ca blind-urile şi cărţile să fie redistribuite, iar butonul de dealer să fie mutat la următorul participant.

Variante de joc

În cele ce urmează, voi încerca să descriu pe scurt cele patru variante ale acestui joc.

1. În Limit Texas Hold'em nu se pot face pariuri nelimitare;

2. În No Limit Texas Hold'em jucătorul are posibilitatea de a paria orice sumă;

3. În Pot Limit Texas Hold'em se poate paria suma dorită, însă fără depăşirea valorii potului;

4. Mixed Texas Hold'em este o versiune care se inspiră atât din Limit Texas Hold'em, cât şi din No Limit Texas Hold'em.

În încheiere, nu uita că platformele de poker pun la dispoziţia utilizatorilor versiuni gratuite pentru acest joc.

Decizie Licenţă 907/ 20.05.2022

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb