ADVERTORIAL/ZIUA UNIVERSALĂ A IEI "Profesionalismul nu are gen"

Ziarul BURSA #Companii / 24 iunie 2016

"Profesionalismul nu are gen"

Interviu cu Mădălina Bruch Grindei, Senior Banking Executive la Piraeus Bank

Succesul este o stare care poate fi în mâinile oricărei persoane, dacă este dorit, căutat şi urmărit consecvent, dacă oportunităţile oferite sunt valorificate indiferent de obstacolele întâlnite şi dacă nu există speranţa dobândirii lui doar prin noroc, consideră Mădălina Bruch Grindei, Senior Banking Executive şi Director al Direcţiei Reţea Teritorială de Unităţi la Piraeus Bank. Domnia sa ne-a povestit, în cadrul unui interviu, despre provocările meseriei de bancher, pe care o practică de aproape 20 de ani, dar şi despre succesele din carieră.

Unul dintre proiectele de suflet ale doamnei Mădălina Bruch Grindei a fost dezvoltarea reţelei de unităţi a Piraeus Bank România care a urmărit expansiunea teritorială a băncii şi consolidarea prezenţei pe tot teritoriul României ajungând la 187 de agenţii şi sucursale, dar şi optimizarea reţelei de unităţi, după apariţia crizei financiare.

Doamna Mădălina Bruch Grindei încearcă să îmbine cu succes profesia cu viaţa de familie, plecând în fiecare dimineaţă de acasă cu un plus de energie dat de fiica sa, Pauline.

Cu ocazia Zilei Universale a Iei, doamna Bruch Grindei ne-a declarat că ţara noastră dispune de un izvor nesecat de valori, ia fiind una dintre acestea. În opinia domniei sale, ia este un obiect vestimentar unic în lume, aşa cum este prezentat în zonele geografice de la noi din ţară şi un obiect plin de istorie.

Mai multe detalii citiţi în interviul de mai jos.

Reporter: Când aţi decis să aveţi o carieră în domeniul bancar?

Mădălina Bruch Grindei: Cred că pasiunea pentru lumea bancară o am în sânge, o simt şi o trăiesc şi este cu siguranţă o tradiţie pe care o continui, fiindu-mi insuflată de către mama mea, care a făcut parte foarte mulţi ani din acest domeniu. Eu m-am alăturat acestei lumi pline de provocări imediat după absolvirea liceului, continuându-mi, evident, şi studiile în paralel. Îmi amintesc cu bucurie şi nostalgie că totul a început în urmă cu 20 de ani în cadrul Băncii Turco-Române, iar acum mă consider suma experienţelor mele, creaţia tuturor celor pe care i-am întâlnit în existenţa mea profesională.

Reporter: Care credeţi că sunt atuurile unei femei manager versus un bărbat manager? Consideraţi că intuiţia feminină este importantă în business?

Mădălina Bruch Grindei: Trăim într-o societate bicefală, fiecare având rolul lui şi sunt de părere că suntem complementari. Altfel spunând, cred că profesionalismul nu are gen. Consider că este esenţial să nu ai blocaje personale şi de intuiţie atunci când lucrezi cu oamenii şi că este foarte important să-i cunoşti, să-i simţi şi să ai abordarea potrivită fiecăruia în parte, astfel încât rezultatul acţiunilor întreprinse să fie cel scontat.

Reporter: Ne puteţi da câteva exemple de proiecte pe care le-aţi desfăşurat de-a lungul carierei şi care au fost rezultatele?

Mădălina Bruch Grindei: În cei peste 20 de ani de carieră, petrecuţi în mediul financiar-bancar, am fost implicată în nenumărate proiecte care îmi sunt foarte dragi. Unul dintre proiectele de suflet, un proiect de anvergură, a fost dezvoltarea reţelei de unităţi a Piraeus Bank România care a urmărit expansiunea teritorială a băncii şi consolidarea prezenţei pe tot teritoriul României ajungând la 187 de unităţi. A fost un parcurs interesant, o adevărată provocare profesională în care am clădit şi format echipe, iar rezultatul obţinut şi satisfacţia lucrului împlinit au meritat tot efortul. Ulterior, urmând tendinţa firească a pieţei, în contextul crizei economice, am trăit o nouă provocare, respectiv optimizarea reţelei de unităţi, implementând totodată noi procese de lucru care urmăresc în mod direct atingerea unui nivel cât mai ridicat de eficienţă şi productivitate.

Reporter: Cum definiţi succesul în profesie?

Mădălina Bruch Grindei: Succesul este o stare care poate fi în mâinile oricărei persoane, dacă este dorit, căutat şi urmărit consecvent, dacă oportunităţile oferite sunt valorificate indiferent de obstacolele întâlnite şi dacă nu există speranţa dobândirii lui doar prin noroc. Eu l-am obţinut pentru că nu cred într-o uşa închisă, iar dacă nu o pot deschide din prima încercare, nu renunţ. Succesul este pentru cei care văd în fiecare zi o nouă şansă, cei care ştiu să aprecieze fiecare reuşită, oricât de mică, transformând-o într-o treaptă spre perfecţionare.

Reporter: Cum reuşiţi să învingeţi stresul zilnic şi să vă menţineţi o persoană motivată?

Mădălina Bruch Grindei: Gestionarea stresului ţine mai mult de autocontrol şi de un anume echilibru interior, iar eu mă consider o persoană echilibrată. Valoarea echipei pe care am format-o de-a lungul timpului mă reprezintă, iar rezultatele obţinute împreună mă motivează enorm şi îmi oferă energia de a mă reinventa permanent.

Reporter: Cum reuşiţi să îmbinaţi viaţa de familie cu profesia?

Mădălina Bruch Grindei: Recunosc faptul că atunci când vrei să ai performanţe trebuie să faci şi anumite sacrificii. Pentru mine profesia a avut mereu întâietate, până în momentul în care în viaţa mea a apărut Pauline, fetiţa mea. În acest moment, îmbin cu succes, spun eu, profesia cu viaţa de familie, plecând în fiecare dimineaţă de acasă cu un plus de energie care îmi propulsează motivaţia.

Reporter: Care sunt hobby-urile dumneavoastră?

Mădălina Bruch Grindei: Călătoresc mult şi am transformat această plăcere într-un hobby pentru că de fiecare dată când am ocazia, caut noi destinaţii în încercarea de a descoperi culturi şi popoare din toate colţurile lumii. O astfel de experienţă care m-a marcat a fost descoperirea Indiei, loc unde m-aş reîntoarce oricând cu mult drag. Citându-l pe Rabindranath Tagore, spunând despre conaţionalii săi că "se nasc în stradă, mor în stradă, dar trăiesc fericiţi", pot spune că m-a impresionat demnitatea şi cinstea cu care aceşti oameni îşi parcurg existenţa, uneori în pofida neajunsurilor trăite. O adevărată lecţie de viaţă.

Reporter: Ce greutăţi aţi întâmpinat în cariera dumneavoastră şi cum aţi reuşit să le depăşiţi? Consideraţi o slăbiciune sau un atu a fi femeie în afaceri?

Mădălina Bruch Grindei: De-a lungul timpului am ajuns la concluzia că nicio zi nu este la fel şi că poţi învaţa mereu câte ceva nou, deoarece nimeni nu se naşte învăţat. Poziţia mea de Director al Direcţiei Reţea Teritorială de Unităţi mă pune mereu în postura în care trebuie să găsesc împreună cu echipa mea soluţii pentru a depăşi situaţii complexe. Îmi plac şi mă motivează provocările pentru că mă fac să simt că trăiesc. Legat de slăbiciunile sau atuurile femeilor în mediul de business, consider că deciziile şi acţiunile fac diferenţa, nu genul leader-ului.

Reporter: Care consideraţi că sunt valorile ţării noastre şi ce părere aveţi despre ia românească?

Mădălina Bruch Grindei: Cred că nu se poate face un inventar exact al valorilor ţării noastre şi asta pentru că România dispune de un izvor nesecat de valori, despre care am putea să vorbim, începând de la istorie, forme de relief, popor şi până la tradiţii. Consider că una dintre cele mai importante valori şi un important brand de imagine al ţării noastre este ia tradiţional românească. Ia este un obiect vestimentar unic în lume, aşa cum este prezentat în zonele geografice de la noi din ţară şi un obiect plin de istorie. Fiecare ie are propria poveste şi transmite un mesaj şi o energie aparte atât celui care o poartă, cât şi privitorului. Am foarte mulţi prieteni din afară ţării care m-au rugat să le aduc şi lor ii. Le fac cadou cu mare drag şi mă bucur că reuşesc să-i impresionez pe toţi cu tradiţia noastră populară.

M-a impresionat în mod deosebit lucrarea pictorului Henri Matisse "La blouse roumaine" (1940), care a făcut cunoscută ia românească, având ca sursă de inspiraţie colecţia de ii româneşti oferită acestuia de pictorul Theodor Pallady.

De asemenea, mulţi designeri faimoşi (Jean Paul Gaultier, Kenzo, Yves Saint Laurent, Carolina Herrera şi chiar Tom Ford) au dedicat colecţii întregi sau o mică parte din acestea iei româneşti, ceea ce mi se pare un lucru extraordinar. Până la urmă, ia este un ambasador de seamă al tradiţiei româneşti autentice peste hotare.

Port cu mare plăcere ia pe care o pot asorta foarte uşor atât la o ţinută business, cât şi la o ţinută casual. Spun acest lucru pentru că ia este un element vestimentar complex, prezentă într-o gamă variată de culori şi conţine modele geometrice şi florale, care permit celui care o poartă în zilele noastre să o asorteze după propriul stil.

Ştiu că data de 24 iunie este marcată drept Ziua Universală a Iei şi că este serbată în peste 50 de ţări şi peste 100 de oraşe. Ziua coincide cu o altă sărbătoare importantă de la noi, şi anume, Noaptea de Sânziene. Acest aspect nu este întâmplător, deoarece ia are brodate pe ea simboluri magice, menite să-l protejeze pe cel care o poartă.

Iubesc ia şi o port cu drag regăsindu-mă în acest simbol al identităţii naţionale!

Reporter: Vă mulţumesc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb