"Aegon" va rambursa integral ajutorul de stat în iunie 2011

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 18 august 2010

În 2008, în cea mai dificilă perioadă a crizei financiare mondiale, "Aegon" a primit un ajutor de trei miliarde euro de la statul olandez.

În 2008, în cea mai dificilă perioadă a crizei financiare mondiale, "Aegon" a primit un ajutor de trei miliarde euro de la statul olandez.

Compania olandeză de asigurări "Aegon" NV a ajuns la un acord cu Uniunea Europeană privind rambursarea, până la finele lunii iunie 2011, a restului de două miliarde euro din ajutoarele de stat pe care le-a primit în perioada crizei financiare.

Luna aceasta, societatea rambursează 500 de milioane de euro (643 milioane de dolari) din ajutorul de stat de 3 miliarde euro primit de la guvernul olandez, din care a achitat o treime în noiembrie 2009. Restul de 1,5 miliarde euro va fi rambursat până în iunie 2011. Compania analizează posibilitatea majorării capitalului pentru înapoierea celor de 1,5 miliarde euro.

În cadrul acordului convenit cu UE, "Aegon" va menţine dividendele îngheţate şi nu va derula nicio achiziţie până când nu va rambursa ajutoarele.

De asemenea, "Aegon" a informat că a convenit cu Ministerul olandez de Finanţe să modifice termenele şi condiţiile de rambursare a fondurilor. Astfel, prima totală ce va trebui plătită statului va fi redusă la 40%, de la 50% din suma de două miliarde euro ce mai trebuie plătită. În consecinţă, "Aegon" va trebui să plătească statului o primă de 800 de milioane de euro, în loc de un miliard de euro, cât prevedea contractul iniţial.

"Suntem încântaţi că am finalizat acest proces cu Comisia Europeană", a anunţat directorul executiv al "Aegon", Alex Wynaendts. Domnia sa a adăugat: "Vom continua acţiunile pentru asigurarea stabilităţii financiare, a unei eficienţe sporite în domeniul costurilor şi operaţiunilor, precum şi pentru îmbunătăţirea profilului de risc".

Titlurile "Aegon" au scăzut cu 4,8% anul acesta, la Bursa din Amsterdam, valoarea de piaţă a companiei fiind de 7,5 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb