Afacerea Bucşaru - Becali, toate părţile au ieşit în pierdere

D.N.
Ziarul BURSA #Companii / 12 ianuarie 2011

Gigi Becali (stânga) şi Dumitru Bucşaru (dreapta)

Gigi Becali (stânga) şi Dumitru Bucşaru (dreapta)

Afacerea imobiliară, cu legături directe în lumea fotbalului, în care au fost implicaţi Dumitru Bucşaru şi Gigi Becali a fost una din care toate părţile au ieşit în pierdere. Patronul Stelei l-a împrumutat pe afaceristul ialomiţean în februarie 2008 cu aproximativ 10 milioane de euro, bani cu care aces-ta urma să demareze un ambiţios proiect imobiliar. La 3 ani distanţă de la acest moment, Green City Construct, companie controlată indirect de Dumitru Bucşaru, a anunţat că a decis să solicite intrarea în reorganizare judiciară a ansamblului rezidenţial Green City. Reprezentanţii companiei spun că nu este o cerere de intrare în faliment ci una de reorganizare, proiectul urmând să fie finalizat până la finalul acestui an, dar este evident că lucrurile nu au evoluat aşa cum se aştepta investitorul.

Primul care a ieşit în pierdere din această afacere a fost patronul formaţiei Steaua, acesta considerând că este pe cale să piardă, fără niciun beneficiu, cinci milioane de euro. Este vorba de banii datoraţi de Dumitru Bucşaru în schimbul cărora au fost transferaţi, în toamna anului trecut, de la Unirea Urziceni la Steaua mai mulţi fotbalişti (Ricardo, Brandan, Galamaz, Apostol, Onofraş, Bilaşco, Marinescu). Niciunul din cei şapte jucători nu a dat pe deplin satisfacţie, fiind criticaţi în dese rânduri de către patronul formaţiei din Ghencea. Trei dintre ei au părăsit echipa, gratis, iar alţi doi sunt pe lista de transferuri. Iniţial, contractul de împrumut dintre cei doi avea o scadenţă de cinci ani, iar dacă în martie 2013 Bucşaru nu şi-ar fi achitat datoria, îi ceda integral lui Becali afacerea Comaico (fostele sere din comuna 1 Decembrie, locul unde a fost construit ulterior ansamblul rezidenţial). Ulterior, datele înţelegerii au fost modificate, astfel că în cazul în care, până la 15 august 2010, Becali nu avea în cont cele patru milioane de euro ar fi primit 40% din respectiva afacere. În final, datoria a fost lichidată prin trans-fe-rul fotbaliştilor de la Unirea Urzi-ceni la Steaua.

De pierdut a avut şi comunitatea locală din Urziceni. După ce în primă fază a decis să reducă la minim investiţiile în echipa de fotbal, Dumitru Bucşaru a vândut, în urmă cu 2 săptămâni, 50% din acţiunile fostei campioane primarului comunei Chiajna, Mircea Minea. În urma aces-tei tranzacţii, echipa îşi va disputa partidele de pe teren propriu pe stadionul din Chiajna. Din sezonul viitor, formaţia îşi va schimba şi numele, urmând să devină Unirea Chiajna, astfel că oraşul Urziceni a rămas fără echipă de fotbal în primele două eşaloane valorice. Trebuie menţionat că în urma participării în grupele Ligii Campionilor în sezonul 2009-2010, Unirea Urziceni a câştigat 23 de milioane de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. imi este asa o mila de ei ca pierd milioane de euro ...as fi curioasa sa aflu cat datoreaza statului astfel de "bisnismeni"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb