Afaceri în creştere pentru Farmaceutica Remedia, la jumătatea anului; profitul stagnează

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 18 august 2023

Afaceri în creştere pentru Farmaceutica Remedia, la jumătatea anului; profitul stagnează

Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia (RMAH) a obţinut, în primele şase luni ale anului, un profit net consolidat de 3,7 milioane de lei, similar cu cel din primul semestru al anului trecut, în timp ce veniturile totale au urcat cu 9,9%, conform raportului companiei publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La nivel individual, Farmaceutica Remedia a avut un profit net de aproape 1,9 milioane de lei, de circa două ori mai mare, faţă de cel din perioada ianuarie - iunie 2022.

Cifra de afaceri netă consolidată a fost de 282,6 milioane de lei, cu 9% peste cea din primul semestru al anului trecut, provenind aproape în totalitate din vânzarea mărfurilor.

Pe de altă parte, cheltuielile din exploatare s-au ridicat la 280,9 milioane de lei, în creştere cu 10% comparativ cu cele din primele şase luni ale anului trecut. Cheltuielile materiale au fost de 260,5 milioane de lei, cu 10% peste cele din intervalul ianuarie-iunie 2022, în timp ce cheltuielile cu personalul s-au ridicat la unsprezece milioane de lei, în creştere cu 3,8%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

În acest context, pentru primele şase luni ale anului, Farmaceutica Remedia a raportat un rezultat din exploatare de 4,3 milioane de lei, cu 7,6% sub cel din primul semestru al anului trecut, la care s-a adăugat un câştig din activităţi financiare de 0,3 milioane de lei.

Distribuitorul de medicamente are în derulare împreună cu BD Rowa, producător german de roboţi pentru farmacii, un program pentru livrarea şi instalarea de sisteme robotice pentru automatizarea farmaciilor şi depozitelor din România, Bulgaria şi Republica Moldova.

La jumătatea anului, Valentin-Norbert Ţăruş, fondatorul şi directorul general al Farmaceutica Remedia, avea 81% din companie. Evaluarea bursieră a distribuitorului de medicamente se ridică la circa 67 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb