AFI Europe a achiziţionat clădirea de birouri myhive Victoriei de la IMMOFINANZ

A.F.
Companii #Construcţii / 20 august

AFI Europe a achiziţionat clădirea de birouri myhive Victoriei de la IMMOFINANZ

Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe pieţele imobiliare din Europa Centrală şi de Sud- Est, a achiziţionat de la grupul austriac IMMOFINANZ clădirea myhive Victoriei de pe Calea Victoriei. Tranzacţia, intermediată de Colliers şi Cushman & Wakefield Echinox, a fost evaluată la aproximativ 27 de milioane de euro şi face parte din strategia IMMOFINANZ de optimizare a portofoliului deţinut pe piaţa locală, conform unui comunicat remis redacţiei.

Finalizată în 1998, myhive Victoriei a fost prima clădire modernă de birouri din Bucureşti şi cea mai înaltă clădire din centrul oraşului, având o suprafaţă construită de 38.703 metri pătraţi. Renovarea din 2012 a adus proprietatea la standarde moderne, iar acum deţine o autorizaţie de construcţie recent emisă pentru o renovare completă. Această autorizaţie, necesară pentru conversia într-o proprietate de Clasă A, a fost transferată cumpărătorului.

"Vânzarea cu succes a proprietăţii de birouri din Bucureşti demonstrează că implementăm constant strategia noastră de portofoliu, chiar şi într-un mediu de piaţă provocator. Vom reinvesti veniturile obţinute din vânzare în achiziţii care creează valoare, vizând proprietăţi cu randament mai ridicat în pieţele noastre de bază", a declarat Radka Doehring, membru al consiliului executiv al IMMOFINANZ.

"Achiziţia clădirii myhive Victoriei face parte din planul nostru de dezvoltare strategică în România. AFI Europe este un partener pe termen lung, cunoscut pentru proiectele sale inovatoare care aduc valoare adăugată atât oraşului, cât şi economiei locale. Ne dorim să transformăm această proprietate emblematică situată în centrul capitalei într-un proiect modern, de clasă A, aliniat la standardele ESG, cu utilizare mixtă, cuprinzând atât spaţii de birouri, cât şi destinaţii de retail şi leisure", a menţionat Doron Klein, Deputy CEO AFI Europe & CEO AFI Europe România şi Cehia.

"Vânzarea myhive Victoriei a fost o tranzacţie reuşită şi bine gestionată între clientul nostru IMMOFINANZ şi AFI Europe care a demonstrat o mare încredere în acest proiect. Oportunitatea a atras un interes semnificativ din partea investitorilor şi contribuie la o piaţă de investiţii din România din ce în ce maiactivă , aşa cum demonstrează rezultatele de la începutul anului, şi mai multe tranzacţii fiind momentan în derulare", declară Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers.

Investitorul austriac a preluat proprietatea situată în apropierea Kilometrului 0 al Bucureştiului, lângă Centrul Vechi, în martie 2021, de la Banca Comercială Română. În urma noii autorizaţii de construcţie, proprietatea renovată va oferi spaţii de birouri flexibile, zone comune atractive şi diverse facilităţi suplimentare, cum ar fi săli de conferinţe, zone de relaxare şi evenimente sociale pentru chiriaşi. Conceptul pune accent pe crearea unui mediu prietenos şi colaborativ, care stimulează productivitatea şi bunăstarea angajaţilor.

"Dincolo de aspectele tranzacţionale, această investiţie reprezintă o oportunitate unică de a revitaliza o clădire şi împrejurimile sale, transformând-o dintr-o proprietate veche într-una nouă, cu un aspect arhitectural şi comercial îmbunătăţit. Echipa noastră a fost încântată să lucreze cu IMMOFINANZ şi AFI Europe, ambele părţi contribuind la viziunea asupra a ceea ce va deveni noua proprietate şi a modului în care aceasta va aduce beneficii comunităţii", subliniază Anca Merdescu, Director Investment & Debt Advisory la Colliers.

"Tranzacţia şi dezvoltarea ulterioară a acestei proprietăţi emblematice reconfirmă fundamentele solide ale pieţei de birouri din Bucureşti şi vor crea un nou punct de atracţie pentru retail şi F&B pe Calea Victoriei, între strada Lipscani, Palatul CEC, Magazinul Victoria şi Muzeul Naţional de Istorie", a adăugat Cristi Moga, Head of Capital Markets, Cushman & Wakefield Echinox.

Volumul de active imobiliare comerciale tranzacţionat în primele şase luni din 2024 a atins 419 milioane de euro, mai mult decât dublu faţă de 167 milioane de euro în aceeaşi perioadă din 2023. Deşi contextul rămâne dificil din cauza costului riscului, perspectivele pentru 2024 sunt bune, cu posibile reduceri de dobânzi şi semne că piaţa a atins minimele de activitate şi preţuri în Occident.

De altfel, România a înregistrat, anul acesta, cea mai bună performanţă la nivel de investiţii imobiliare comparativ cu celelalte cinci economii majore din Europa Centrală şi de Est (Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia şi Slovacia), iar această realizare vine într-un context în care activitatea pe piaţa regională a fost redusă şi volumul tranzacţiilor a atins unul dintre cele mai scăzute niveluri din ultimul deceniu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb