AFI Europe nu este îngrijorată de finanţarea proiectului Cotroceni Park prin Hypo Real-Estate Bank

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 7 octombrie 2008

AFI Europe nu are niciun motiv de îngrijorare legat de finanţarea proiectului AFI Cotroceni Park prin creditul la Hypo Real-Estate Bank, după ce poziţia băncii a fost stabilizată, au declarat pentru NewsIn reprezentanţii AFI Europe România. "Poziţia Băncii Hypo Real-Estate a fost stabilizată şi nu mai are probleme financiare în prezent. Ca şi efect direct al acestui fapt, proiectele în care banca este implicată financiar prin acordare de creditări nu se află în niciun fel de risc de a rămâne neacoperite", au declarat reprezentanţii AFI Europe România.

Potrivit acestora, Guvernul şi principalele instituţii financiare private din Germania şi-au oferit sprijinul în soluţionarea crizei, ceea ce presupune cea mai mare garanţie pe care o bancă o poate oferi clienţilor săi. Urmare a celor menţionate, AFI Europe nu mai are niciun motiv de îngrijorare legat de finanţarea proiectului AFI Cotroceni Park prin Hypo Real-Estate Bank.

Proiectul AFI Cotroceni Park a primit la începutul anului o finanţare de la Hypo Real Estate Bank în valoare de 234 milioane euro, creditul fiind acordat pe o perioadă de opt ani şi reprezintă circa 80% din valoarea de investiţie, estimată la 280-300 de milioane de euro.

Banca germană Hypo Real Estate Holding AG va primi un ajutor financiar total de 50 miliarde euro (68 miliarde dolari) din partea guvernului german şi a mai multor bănci şi companii de asigurări, potrivit Reuters. Iniţial, creditul acordat băncii germane se ridica la 35 miliarde euro. Suma oferită băncii are scopul de a stabiliza situaţia financiară a Hypo Real Estate, conform unui comunicat al ministerului german de finanţe.

Anunţul vine după ce oficialii ministerului german de finanţe au cerut, duminică, tuturor părţilor implicate să salveze banca germană, care se confrunta cu grave probleme financiare. Hypo Real Estate arătase, sâmbătă, că este în căutarea unor măsuri alternative şi că acţionarii săi principali susţin banca. "Ne luptăm pentru existenţa viitoare a companiei", declarase purtătorul de cuvânt al băncii, Hans Obermeier.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb