AFIR:  Peste 3.050 de cereri depuse în cinci zile pentru finanţarea unor activităţi neagricole la ţară

Mina Irina
Companii / 9 mai 2017

Peste 3.050 de cereri depuse în cinci zile pentru finanţarea unor activităţi neagricole la ţară

Peste 3.050 de cereri pentru finanţarea unor investiţii noi în activităţi neagricole au fost depuse atât la nivel naţional, cât şi în teritoriul integrat Delta Dunării, în cinci zile de la deschiderea submăsurii 6.2, iar valoarea fondurilor solicitate a depăşit 160 de milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) .

Adrian-Ionuţ Chesnoiu, directorul general al AFIR, a declarat: "Cele mai multe cereri de finanţare s-au depus pentru finanţarea unor investiţii neagricole în mediul rural. Vorbim despre investiţii mici, cu sprijin financiar foarte accesibil, care permit şi celor care desfăşoară deja o activitate agricolă în mediul rural să îşi diversifice activitatea oferind servicii, deschizând ateliere de producţie sau pensiuni agroturistice. Interesul foarte mare este normal, pentru că proiectele sunt accesibile şi uşor de pus în practică, suma care poate fi obţinută fiind de până la 70.000 de euro".

Au mai fost primite proiecte pentru submăsurile 4.1, 6.1 şi 6.4, procesul de depunere fiind în plină desfăşurare până în data de 31 iulie sau până la epuizarea fondurilor disponibile.

AFIR precizează: "Solicitanţii care doresc să depună proiecte, dar nu au punctajul minim cerut de pragul lunar actual, vor putea să aplice începând cu data de 1 iunie 2017, ora 00:00, moment în care se va aplica un nou prag de calitate lunar, cu condiţia ca submăsura respectivă să mai dispună de fonduri".

La dispoziţia celor interesaţi de obţinerea unei finanţări nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 sunt disponibile în această sesiune derulată în perioada 3 mai - 31 iulie 2017 mai multe linii de finanţare pentru proiecte private, respectiv sM 4.1 "Investiţii în exploataţii agricole (teritoriu naţional şi ITI - Delta Dunării)", sM 4.1a "Investiţii în exploataţii pomicole (teritoriu naţional şi ITI - Delta Dunării)", sM 6.1 "Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri", sM 6.3 "Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici (teritoriu naţional şi ITI - Delta Dunării)", sM 6.4 "Investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole (teritoriu naţional şi ITI - Delta Dunării)", sM 9.1 "Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol" şi sM 9.1a "Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol".

Termenul limită al acestei sesiunii este 31 iulie 2017, ora 17:00, în limita fondurilor disponibile.

Pentru această sesiune, plafonul maxim de depunere a proiectelor este de 200% faţă de suma alocată fiecărei submăsuri.

AFIR precizează, conform sursei citate, că depunerea proiectelor în cadrul sesiunii anuale se opreşte la termenul limită prevăzut sau înainte de acest termen, dacă valoarea publică totală a proiectelor depuse cu un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate ajunge la 200% (excluzând valoarea publică totală a proiectelor retrase). Această prevedere nu se aplică în primele 5 zile calendaristice (respectiv 120 de ore) ale sesiunii şi ale etapelor de depunere, când sesiunea va rămâne deschisă indiferent dacă suma alocată va fi epuizată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb