AFIRMAŢIILE LUI VLAD VOICULESCU APRIND PARLAMENTUL PSD vrea comisie de anchetă pentru investigarea presupusei măsluiri a datelor privind pandemia

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 25 martie 2021

"Măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban este un atentat la sănătatea românilor şi la siguranţa statului! Răfuiala din Guvern dintre USR şi PNL scoate la lumină ceea ce PSD spunea de multă vreme: că datele pandemiei sunt falsificate în funcţie de interesele lor electorale, de cât de abrupt scădeau în sondaje! a scris Marcel Ciolacu pe pagina oficiala de Facebook.

"Măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban este un atentat la sănătatea românilor şi la siguranţa statului! Răfuiala din Guvern dintre USR şi PNL scoate la lumină ceea ce PSD spunea de multă vreme: că datele pandemiei sunt falsificate în funcţie de interesele lor electorale, de cât de abrupt scădeau în sondaje! a scris Marcel Ciolacu pe pagina oficiala de Facebook.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat ieri că va propune înfiinţarea în Parlament a unei comisii de anchetă privitoare la măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban.

"Măsluirea cu premeditare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban este un atentat la sănătatea românilor şi la siguranţa statului! Răfuiala din Guvern dintre USR şi PNL scoate la lumină ceea ce PSD spunea de multă vreme: că datele pandemiei sunt falsificate în funcţie de interesele lor electorale, de cât de abrupt scădeau în sondaje! Cu premeditare, în deplină cunoştinţă de cauză! Pe baza acestor date măsluite, s-au luat decizii cu impact direct asupra sănătăţii publice! Pe baza lor s-au restrâns drepturi şi libertăţi cetăţeneşti! S-au închis şcoli timp de un an de zile! Localităţi întregi au fost carantinate! Afaceri ridicate cu greu au fost distruse! Pe minciunile lor", a scris Marcel Ciolacu pe pagina oficială de Facebook.

Liderul social democrat a adăugat că aceste fapte sunt prea grave "ca să mai poată fi ascunse sub preş".

"Voi cere înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă în Parlament, care să scoată la lumină toată golănia liberală! Şi mă aştept ca transparenţii de la USR să susţină acest demers! Românii trebuie să ştie cine sunt vinovaţii pentru suferinţele îndurate, iar cei vinovaţi să răspundă conform legii", a afirmat Marcel Ciolacu.

Solicitarea sa a fost formulată în plenul Camerei Deputaţilor, ieri, de prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, care a susţinut că afirmaţiile apărute în spaţiul public cu privire la măsluirea datelor în pandemie trebuie anchetată şi, dacă se confirmă, cei vinovaţi ar trebui să răspundă şi în faţa organelor de cercetare penală. Grindeanu a afirmat că, prin metoda respectivă, dreapta politică a minţit cetăţenii că alegerile parlamentare pot avea loc în condiţii de siguranţă privind sănătatea oamenilor.

Cererea social-democraţilor a fost iniţiată în urma comentariului făcut de Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii la o postare pe pagina oficială de Facebook a Violetei Alexandru, fost ministru al Muncii în guvernările Orban.

În postarea respectivă, Violeta Alexandru susţinea că afirmaţiile oficiale/politice gen - "nu am încredere în cifre/cifrele sunt altele, s-ar putea să evolueze lucrurile aşa sau invers (fără să se indice argumentele), eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot" - nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea cetăţenilor.

Referitor la acest aspect, Vlad Voiculescu a scris următorul comentariu:

"Dragă Violeta, avem nevoie să construim încredere şi vom reuşi doar dacă spunem mereu adevărul. Felul «inovativ» în care a fost calculată incidenţa înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare:

1) din calcul au fost eliminate cifrele din focare - nicăieri în Europa nu s-a mai procedat aşa;

2) din calculul incidenţei la 14 zile au fost «pierdute» vreo două zile.

Astea sunt «artificiile» de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere şi mai mult decât atât.

Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situaţii de genul ăsta. Altfel ne furăm singuri căciula minţindu-ne frumos. Bănuiesc că nu ştiai despre «inovaţiile» de mai sus. Asta poate îţi lămureşte de ce am spus zilele trecute că «cifrele sunt altele»".

Violeta Alexandru nu s-a lăsat mai prejos şi i-a răspuns ministrului Sănătăţii: "Vlad, tu fiind ministru acum, declaraţiile/comentariile publice sunt încărcate de o altă responsabilitate. Dacă sunt dovezi în acest sens, părerea mea este că alta trebuie să fie abordarea ta din poziţia de ministru. Recunosc că eu sunt axată mai mult pe măsuri atunci când, după verificare, consider că am o problemă".

Referitor la discuţia dintre cei doi membri ai coaliţiei de guvernare, preşedintele Klaus Iohannis a precizat ieri că "nu a măsluit nimeni datele, nici înainte de alegeri, nici după, nici acum". Klaus Iohannis consideră că ministrul Sănătăţii s-a exprimat nefericit, dar preşedintele recunoaşte că au fost diferite formule de calcul.

"Nu a ascuns nimeni date sau informaţii. Acum, ministrul Voiculescu a dorit să modifice oarecum formula, a modificat-o şi se dau datele care se găsesc. Deci vorbim despre două formule uşor diferite, nu a măsluit nimeni datele", a precizat Klaus Iohannis.

Prreşedintele a menţionat însă că discuţiile privind formulele de calcul nu opresc pandemia şi că este nevoie de implicarea ministrului Sănătăţii în creşterea numărului de paturi de la secţiile de Terapie Intensivă şide motivarea medicilor aflaţi în lupta împotriva Sars-Cov 2.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. psd-pdl-usr , aceiasi mizerie !

    Joc de glezne mai penibil decat al lii Ciolacu nu exista. Se desfiinteaza sectia speciala si el vorbeste de ceva inutil. Joc de imagine prostesc al unui om vandut si putred.

    declaratia lui Vlad Voiculescu a reprezentat climaxul , varful prezentei USR-PLUS in viata politica romaneasca

    Adio satanistilor fara cruce, Dumnezeu si Biblie!  

    1. ... ca nu ne puteti spune la ce banca lucrati, nu?

      cui ar folosi ? :)

      Mie, adica. De-aia si intreb.

      intr-o banca cu capital privat :)

      In cazul asta prudenta e dovada de intelepciune.

    psd prin aceasta caricatura de ciolac , propune mereu ce este sigur ca nu se realizeaza , ca sa mimeze opozitia si sa mascheze , crede el , blatul cu johanis si pdl .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb