AFP: Peste 10.000 de clădiri rezidenţiale au fost inundate în Rusia

T.B.
Internaţional / 8 aprilie

AFP: Peste 10.000 de clădiri rezidenţiale au fost inundate în Rusia

Peste 10.000 de clădiri rezidenţiale au fost inundate în regiunile fluviilor Ural şi Volga şi în Siberia occidentală, au anunţat luni serviciile de urgenţă ruse, care au evacuat locuitorii din oraşele afectate de inundaţii, informează AFP.

Conform sursei, "Peste 10.400 de clădiri rezidenţiale sunt inundate", a precizat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, care se aşteaptă în continuare la creşterea temperaturilor, la mai multă zăpadă topită şi la spargerea gheţii care acoperă râurile şi fluviile.

Rusia a evacuat deja mii de persoane în ultimele zile din cauza inundaţiilor, în special în regiunea Orenburg, la graniţa cu Kazahstanul, transmite agenţia de presă.

O mare parte din cel de-al doilea oraş ca mărime din regiune, Orsk (220.000 de locuitori), a fost inundată după spargerea unui dig vineri seara în apropierea fluviului Ural, care ieşise din matcă, potrivit aceleiaşi surse.

Potrivit autorităţilor locale, nivelul fluviului la Orsk scăzuse cu nouă centimetri până luni dimineaţă, însă continuă să crească la Orenburg (570.000 de locuitori), capitala regiunii, transmite AFP.

Agenţia meteorologică oficială a Rusiei, Rosgidromet, a declarat că se aşteaptă ca inundaţiile din Orenburg şi din împrejurimi să atingă punctul maxim miercuri.

Primarul oraşului a declarat că regiunea nu a mai cunoscut inundaţii similare de o asemenea amploare de zeci de ani, informează sursa citată.

"Nu am mai văzut atâta apă în Orenburg de mult timp. Recordul a fost în 1942 (...) după aceea nu au mai fost inundaţii ca aceasta. Acum este fără precedent", a declarat primarul, notează AFP.

Rusia este afectată în mod regulat de fenomene meteorologice extreme, adesea exacerbate de schimbările climatice, adaugă sursa.

Aceste inundaţii majore afectează şi Kazahstanul vecin, unde preşedintele Kasîm-Jomart Tokaev a deplâns sâmbătă "un dezastru natural", "poate cel mai mare, în ceea ce priveşte amploarea şi consecinţele, din ultimii 80 de ani", menţionează AFP.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb