AGA LA SIF 2 ŞI SIF 5 Acţionarii SIF Moldova l-au revocat pe Cătălin Chelu din conducere

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 noiembrie 2008

Acţionarii Societăţii de Investiţii Financiare Moldova (SIF 2) l-au exclus pe Cătălin Chelu din funcţia de membru al consiliului de administraţie al SIF Moldova şi l-au numit în loc pe Tudor Dumitru, potrivit voturilor exprimate la adunarea generală ordinară de sâmbătă. Cătălin Chelu a fost revocat din funcţie cu 72,77% din voturile exprimate de acţionari, iar Tudor Dumitru a fost numit în baza a 67,01% dintre acestea.

"Mandatul noului administrator ales va fi pe o perioadă egală cu perioada ce a rămas până la expirarea mandatului predecesorului său", au anunţat acţionarii SIF Moldova.

Acţionarii SIF Moldova (SIF2) au fost convocaţi, vineri 14 noiembrie, să decidă dacă Cătălin Chelu va rămâne membru în consiliul de administraţie, după ce arbitrul pieţei de capital nu i-a dat avizul în funcţiile de preşedinte şi director general al societăţii. Adunarea a fost amânată, ulterior, pentru sâmbătă, din cauza lipsei de cvorum.

Sâmbătă, pentru postul de membru în consiliul de administraţie al SIF Moldova au candidat Iosefina Moroşan, Dorel Şerbu şi Dumitru Tudor, iar acţionarii au optat pentru Dumitru Tudor.

Conducerea SIF Moldova l-a inclus şi pe Şerbu Dorel în "lista persoanelor prezumate că acţionează concertat cu Chelu Cătălin Constantin în raport cu SIF Moldova SA".

SIF 5 şi-a reales cinci dintre membrii consiliului de administraţie

Acţionarii SIF Oltenia (SIF 5) i-au reales, sâmbătă, pe cinci dintre cei şapte membri ai fostului consiliu de administraţie, printre care şi pe actualul preşedinte, Dinel Staicu, care a declarat că societatea va avea nevoie de măsuri speciale în mandatul "de foc" ce urmează.

Din noul consiliu de administraţie al SIF Oltenia vor face parte actualul preşedinte al SIF 5, Dinel Staicu (82,29% din voturi), actualul vicepreşedinte, Tudor Ciurezu (85,6% din voturi), precum şi actualii administratori Gheorghe Blidaru (67,44%), Şalapa Vasile (66%) şi Teodor Buzatu (61,42%).

Singurul nume nou de pe lista noului consiliu de administraţie al SIF Oltenia este Carmen Popescu (61,76%), cea care, din luna februarie a anului trecut, ocupă funcţia de consilier al preşedintelui SIF Oltenia, Dinel Staicu. Aceştia au fost realeşi pentru un mandat de încă patru ani, în urma votului acţionarilor care au participat sâmbătă la adunarea generală ordinară a acţionarilor SIF Oltenia. În urma votului, ultimul loc în noul consiliu de administraţie îi revenise directorului general al SC Complex Hotelier Dâmboviţa SA, Margareta Racoviţă, şi ea membru în actualul consiliu de administraţie al SIF Oltenia, dar care nu a fost validată deoarece a obţinut doar 43% din voturi, faţă de cele 50%+1 impuse de lege.

Potrivit vicepreşedintelui consiliului de administraţie al SIF 5, locul va rămâne vacant până ce noul consiliu va face o altă propunere ce urmează să fie votată în următoarea adunare generală ordinară a acţionarilor.

Staicu le promite acţionarilor că va avea grijă ca preţul titlurilor SIF 5 să urce

"Este un mandat de foc. Vom aplica probabil un management de criză. Uşor nu va fi, dar sper că, într-un an - un an şi jumate, să depăşim acest moment", a declarat la finalul adunării preşedintele SIF Oltenia, Dinel Staicu, citat de NewsIn.

Actualul preşedinte al SIF Oltenia i-a sfătuit pe toţi acţionarii societăţii să nu-şi vândă acţiunile în această perioadă pentru că, deşi va lua ceva timp, lucrurile vor reveni la normal.

"Să aibă încredere că, aşa cum le-am dus acţiunile la un euro şi jumătate, chiar dacă nu vor fi euro, dar la un dolar şi jumătate probabil că le vom duce", a adăugat Staicu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb