Agent de securitate, o "specializare" la mare căutare

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 21 martie 2019

Agent de securitate, o "specializare" la mare căutare

Locurile de muncă mai puţin calificate sunt în continuare foarte prezente în oferta Agenţie Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici, pe posturile vacante, în evidenţele ANOFM sunt disponibile 29.803 locuri de muncă, cele mai multe fiindpentru agenţi de securitate şi agenţi comerciail. Doar 1.500 de posturi se adresează persoanelor cu studii superioare.

La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: agent de securitate (2.447), lucrător comercial (1.338), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.242), muncitor necalificat în industria confecţiilor (966), confecţioner-asamblor articole din textile (754), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie (704), vânzător (666), casier (571), manipulant mărfuri (541), vânzător ambulant de produse nealimentare (460).

Din cele 29.803 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.525 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager,  medic, contabil etc), 18.329 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

Pe de altă parte, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează la nivel naţional, Bursa Generală a Locurilor de Muncă, în data de 12 aprilie 2019. Potrivit unui comunicat al instituţiei, evenimentul se va desfăşura la nivelul tuturor celor 41 de agenţii judeţene şi a celei a municipiului Bucureşti şi se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care doresc să se reorienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi de menţinere a raportului de muncă pe termen mediu şi lung. Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creşterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitantul locului de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb