AGENŢIA NAŢIONALĂ DE TRANSPLANT:  Criza de încredere în sistemul de transplant

D.B.
Miscellanea / 29 octombrie 2019

Criza de încredere în sistemul de transplant

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) a transmis că există o criza de încredere în sistemul de transplant, "indusă prin campanii şi informaţii nereale şi iresponsabile", care "marchează un mare pas înapoi şi duce la pierderea de vieţi omeneşti". Agenţia anunţă că în ultimele luni a crescut numărul donatorilor, doar în ultimele 2 săptămâni fiind efectuate 10 transplanturi de rinichi, 5 de ficat, un transplant de cord şi un transplant de plămân.

"Anumite informaţii legate de traficul şi de vânzarea de organe sunt vehiculate periodic în spaţiul public, în diverse contexte. Preocuparea noastră de zi cu zi este ca pacienţii respectivi să aibă acces la această formă de vârf a practicii medicale într-un mod unitar şi echitabil. După 2 ani în care activitatea de transplant a cunoscut o scădere dramatică, ultimele luni ale acestui an au însemnat un reviriment important al transplantului, tradus prin numeroase vieţi salvate, fiind regretabil şi de neînţeles că se continuă campania ştirilor negative, prezentate într-un mod tendenţios aproape după fiecare succes din ultima perioadă", a transmis ANT.

În ultimele luni activitatea de transplant se relansează, astfel, dacă în anul 2018 au fost doar 65 de donatori în moarte cerebrală şi 75 de donatori vii de ficat şi rinichi, anul acesta, începând din luna martie, numărul de donatori în moarte cerebrală a fost aproape egalat (62) şi au fost realizate 52 de transplanturi de ficat şi rinichi cu donator în viaţă.

Doar în ultimele 2 săptămâni s-au realizat 10 transplanturi de rinichi, 5 transplanturi de ficat, 1 transplant de cord în România şi 2 pentru cetăţeni din Eurotransplant, 1 transplant de plămân.

Până la data de 28 octombrie 2019, în România s-au înregistrat: 62 de donatori pentru intervenţii de prelevare multiorgan; au fost efectuate 46 de transplanturi de ficat de la donatori decedaţi şi 7 intervenţii de ficat de la donatori în viaţă; 154 de pacienţi au beneficiat de transplant de rinichi, 45 de transplanturi renale fiind efectuate de la pacienţi în viaţă; au fost realizate 6 transplanturi de cord şi 3 de plămân; către Eurotransplant au fost exportate: o grefă de ficat, cinci grefe cardiace şi patru grefe pulmonare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb