Agenţie fiscală pentru marii contribuabili

GEORGE BĂNCIULEA
Ziarul BURSA #Companii #Administraţie / 1 aprilie 2005

Agenţia Naţională de Admi-nistrare Fiscală pune la dispoziţia marilor contribuabili, începînd de astăzi, o unitate destinată exclusiv acestora, după cum a declarat, ieri, preşedintele instituţiei, Sebastian Bodu. Astfel, firmele care realizează o cifră de afaceri anuală de peste 500 de miliarde de lei vor trece din evidenţa agenţiilor teritoriale sau de sector în cea a Direcţiei de administrare a marilor contribuabili.

"Societăţile comerciale mari nu vor fi nevoite să lucreze direct cu agenţia din Bucureşti, ci îşi vor putea depune actele la direcţiile judeţene, urmînd ca documentele să fie transferate agenţiei din Capitală", a precizat directorul executiv adjunct al ANAF, Olguţa Dejoianu. Domnia sa a mai spus că marii contribuabili au la dispoziţie şi o pagină web, însă ca să aibă acces la aceasta au nevoie de certificate digitale, pe care le pot ridica de la noua direcţie de administrare destinată lor.

În altă ordine de idei, Sebastian Bodu a precizat că decizia de înfiinţare a Direcţiei de adiministrare a marilor contribuabili a fost luată pentru a respecta cerinţele impuse de Uniunea Europeană. Potrivit datelor ANAF, la nivel naţional există 1.868 de firme mari, dintre care 647 numai în Bucureşti. Anul acesta urmează să fie trecute în această categorie încă 194 de societăţi.

În ceea ce priveşte modificarea Codului de procedură fiscală, Sebasian Bodu a declarat că proiectul a fost retras de la Camera Deputaţilor în vederea armonizării cu noile modificări aduse Codului Fiscal. Domnia sa crede că acesta va fi definitivat în cel mult două săptămîni, după care va intra pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb