Agenţii de presă: "Iranul ameninţă că ar putea să se implice militar în conflictul Hamas-Israel"

T.B.
Internaţional / 1 noiembrie 2023

Agenţii de presă: "Iranul ameninţă că ar putea să se implice militar în conflictul Hamas-Israel"

Iranul a dat de înţeles, miercuri, că ar putea interveni în conflictul dintre Israel şi Gaza dacă nu se ajunge în curând la o încetare a focului, în condiţiile în care consideră întreaga regiune drept "casa" sa, informează digi24.

Ministrul iranian de externe, Hossein Amir-Abdollahian, a făcut în acest sens o ameninţare voalată în timpul unei vizite în Turcia: "Aceasta este regiunea noastră, casa noastră şi nu vom aştepta permisiunea nimănui pentru a ne ocupa de ceea ce se întâmplă la noi acasă", transmite sursa menţionată.

În acelaşi timp, Turcia a acuzat Uniunea Europeană că "nu vrea să audă" de o încetare a focului şi că dă mână liberă Israelului în războiul său împotriva Hamas în Fâşia Gaza, conform sursei citate.

"Lucrăm pentru o încetare a focului şi pentru livrarea de ajutoare umanitare. Dar UE nu vrea să audă de o încetare a focului. Nu face nimic pentru ajutorul umanitar", a declarat ministrul turc de externe, Hakan Fidan, într-o conferinţa de presă comună cu omologul său iranian, Hossein Amir-Abdollahian, aflat în vizită oficială la Ankara, informează digi24.

Cu această ocazie, şefii diplomaţiei Turciei şi Iranului au lansat un apel la organizarea unei conferinţe internaţionale pentru a se evita un război regional, menţionează sursa.

Potrivit sursei menţionate, "Preşedintele Iranului a propus o reuniune cu liderii regionali, cu ţările islamice şi arabe cât mai repede posibil pentru a se pune capăt războiului" în Gaza, a declarat ministrul de externe iranian. "Nu dorim ca tragedia umană din Gaza să se transforme într-un război ce ar putea afecta ţările din regiune", a subliniat Hossein Amir-Abdollahian, transmite digi24.

"Ţările din regiune trebuie să-şi asume responsabilităţi. În caz contrar, această spirală a violenţei va continua în regiune", a insistat, la rândul său, ministrul de externe turc, Hakan Fidan, precizează sursa.

"Suntem îngrijoraţi de propagarea conflictului. Am discutat despre aceasta cu fratele nostru iranian potrivit căruia există indicii puternice că alte elemente armate din regiune ar putea să intervină în conflict dacă condiţiile nu se schimbă", a avertizat Fidan. "O încetare a focului şi pacea sunt mai esenţiale ca niciodată", a adăugat el.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ar fi cazul . șI NU NUMAI IRANUL !

    1. Da, ar fi cazul... ca sa rezolvam problema dictaturii din Iran si a sponsorului terorismului.

      Poate se va trezi si Europa si va trimite arabii in tarile lor de bastina ca oricum ne urasc pe noi, crestinii si pe occidentali. In plus, singura munca prestata de arabii in tarile noastre este con vertirea femeilor la islamism, producerea si cresterea plozilor in spiritul islamisnului si al urii fata de crestini, smenuri auto, valutare si evaziune fiscala. Vad asiatici muncind in restaurante, hoteluri, saormerii, curierat, salubritate etc.. Arabi, nu am vazut vreunul sa munceasca ceva in tara asta. Nu le place munca nici in tarile lor, dar ii invidiaza pe occidentali ca o duc bine. Adevaratele sentimente ale arabilor pentru noi au fost e primate foarte clar de pustiul arab din Gaza care a scuipat peste cadravul decapitat al unei adolescente crestine ucisa de Hamas. Asta ne-ar face arabii la toti, daca ar putea. Sper ca europenii sa inteleaga ca locul arabilor, al moscheelor si al burjelor nu este in Europa.  

    Totusi, imi pare ca restul tarilor arabe sunt mult mai tacute, desi palestinienii sunt arabi si impart aceeasi ramura islamica cu ei (suniti), in timp ce Iranienii (siiti si non-arabi) sunt mult mai vocali. Bun, e vocal si turcul, dar el are alt joc geopolitic si se agata de orice oportunitate.

    Ma gandesc daca nu cumva exact asta asteapta restul arabilor, ca Iranul sa intre cumva in conflict si sa isi franga gatul...  

    1. Ce mai mori tu de grija arabilor!Dinspre partea mea conducerea iraniana sa fie decapitata(la figurat,bineinteles)iar religia musulmana sa se reformeze fiindca asa nu se mai poate!E posibil ca de aici sa plece totul,de fapt gruparile teroriste nu sunt radicalizate ,respecta ad litteram invataturile Coranului.Acum e bine ca mai sunt si musulmani cu scaun la cap si nu pun in practica partea intunecata a religiei lor.Eu nu aveam o parere atat de proasta despre religia musulmana,fiecare are dreptul sa creada in ce vrea dar cand ai grupari si chiar oameni de pe strada care comit atatea atrocitati...In Afganistan o femeie a fost pur si simplu linsata(putin spus)pentru ca un barbat a acuzat-o ca a ars Coranul.S-a strans instant o gloata care a linsat-o,i-a dat foc si nici nu ardea fiindca era plina de sange.Asta s-a intamplat pana sa se retraga americanii din Afganistan.Iti spun toate aceste lucruri sa sti cu cine ai de-a face inainte de a arata marinimie.Ceea ce s-a intamplat la israelieni in 7 octombrie e mai mult decat odios, e inacceptabil,inadmisibil,de neiertat.Oriunde se poate intampla si NU TREBUIE SA UITAM!

      Nu prea am inteles de unde ai scos chestia asta cu marinimia.

      Suntem de acord ca in statele astea musulmane supraviețuiește o mentalitate de secol XV, nu de secol XXI. Si nu stiu cum o poti elimina. 

      Mentalitate de secol VII.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb