Agenţii de presă: Premierul Marcel Ciolacu va pleca într-o vizită de lucru în SUA

A.F.
Politică / 2 decembrie 2023

Agenţii de presă: Premierul Marcel Ciolacu va pleca într-o vizită de lucru în SUA

Premierul Marcel Ciolacu pleacă sâmbătă într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii - la Washington D.C. şi New York - împreună cu o delegaţie guvernamentală din care vor face parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminiţa Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, şi Radu Oprea, ministrul Economiei. Şeful Executivului se va întâlni cu secretarul de stat american Antony Blinken. De asemenea, şeful Executivului va avea întrevederi cu secretarul apărării, Lloyd Austin, şi cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm, conform news.ro.

"Avansarea proiectelor economice comune, creşterea investiţiilor americane în România şi consolidarea sprijinului politic şi de securitate de care beneficiem din partea partenerilor noştri strategici sunt obiectivele vizitei în Statele Unite ale Americii", a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul se va întâlni cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din zona Washington-Virginia-Maryland.

De asemenea, va avea întrevederi cu mai mulţi înalţi oficiali americani. La Departamentul de Stat al SUA, premierul se va întâlni cu secretarul de stat american Antony Blinken. De asemenea, şeful Executivului va avea întrevederi cu secretarul apărării, Lloyd Austin, şi cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm.

Un punct important al vizitei îl vor constitui întrevederile cu Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu Dennis Frances, preşedintele Adunării Generale ONU.

Programul vizitei va include întrevederi cu reprezentanţii conducerii Comitetului pentru forţe armate din Camera Reprezentanţilor, Mike Rogers şi Adam Smith, cu co-preşedinţii Comitetului pentru relaţii externe din Senatul SUA, senatorii Ben Cardin şi James Risch, şi cu co-preşedinţii Grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanţilor, Mike Turner şi Elissa Slotkin.

O componentă importantă a vizitei de lucru este cea economică. Prim-ministrul şi delegaţia guvernamentală vor avea discuţii cu reprezentanţii companiilor Google, Lockheed Martin şi cu reprezentanţii conducerii United States Energy Association.

În cadrul vizitei, premierul României va aduce un omagiu eroilor americani, la Cimitirul Arlington din Washington, va vizita Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington şi va avea un dialog cu reprezentanţii asociaţiilor evreieşti.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Daca nu merge in China sau Rusia,

    "sigur" merita sa fie ales presedinte 

    1. Cu siguranta MARCEL CIOLACU,este unul dintre cel mai BUN PREMIER pe care l-a avut Romania. Cinstit,echilibrat,excelent negociator, de cand este PREMIER,Romania incepe incet dar sigur sa conteze in lume si mai ales in Europa. Cand toti CLEVETITORII din spatiul politic si imbuibatii din presa spuneau ca PNRR nu poate fi negociat iata ca CIOLACU a reusit.TARA,a inceput sa revina la NORMALITATE si in ciuda incercarilor celor din sasazisa OPOZITIE de fapt niste TRADATORI si FRIPTURISTI incearca sa scoata cetatenii in strada sa ceara mai multi bani(cand au fost ei la guvernare au INDATORAT TARA cu sute de miliarde),CIOLACU,a inceput sa faca DREPTATE intai CETATENILOR care in 1989 au predat TARA HOTILOR numiti popmpos DEMOCRATI la CHEIE fara nici o datorie externa si cu BUNURI(fabrici,uzine si agricultura nu de subzistenta ca acum)care iau IMBOGATIT prin TRADARE si FURT pe asazisii democrati,

      si care au fost declarati UN BALAST pentru TARA,le creste pensiile de mizerie in ciuda opozitiei BOGATILOR TRADATORI. Sunt convins ca dupa vizita pe care o face in AMERICA,la intoarcere,ROMANIA o sa beneficieze de si mai multa apreciere din partea AMERICANILOR,iar INVESTITIILE AMERICANE se vor inmulti.Toti FRIPTURISTII SOROSISTI ai UNIUNII SCUFUNDATI ROMANIA zis si USR,precum si FORMATIUNEA noului ZELEA CODREANU poleit zicese in AUR,in fond niste TINICHELE de PAIETE,care vor sa puna mana pe ROMANIA,la viitoarele alegeri,vor ramane cu ZDRULA in maini si vor disparea ca MAGARUL in CEATA. ROMANI,urmati indemnul din VERSURILE IMNULUI NATIONAL,DESTEAPTATE ROMANE.! 

    vad ca AUR spera sa castige alegerile, sunt ingrozita, oare in halul asta am ajuns de prostie? Eu am tot cash-ul in actiuni, daca castiga AUR ajungem in categoria junk, ma nenorocesc....

    1. Vinde repede.

    vizita de lucru

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb