Agenţii de presă: "Zelenski cere fortificaţii în zonele cheie din prima linie"

T.B.
Internaţional / 1 decembrie 2023

Agenţii de presă: "Zelenski cere fortificaţii în zonele cheie din prima linie"

Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut construirea mai rapidă a fortificaţiilor în sectoare cheie sub presiunea forţelor ruse, în special în estul Ucrainei, punctul focal al progreselor Moscovei la 21 de luni de la invazia sa, transmite reuters.

Zelenski şi-a lansat apelul după ce a vizitat poziţiile ucrainene din nord-est, una dintre numeroasele zone în care forţele ruse au încercat să facă progrese recente - şi să recucerească zonele luate înapoi de trupele ucrainene în urmă cu un an, conform sursei citate. El a spus că una dintre întâlnirile pe care le-a avut cu comandanţii sa referit la fortificaţii, menţionează sursa.

"În toate sectoarele majore în care este nevoie de armare, ar trebui să existe un impuls şi o accelerare în construcţia de structuri", a spus Zelenski în discursul său video de noapte, potrivit sursei.

"Acest lucru înseamnă, desigur, cea mai mare atenţie acordată Avdiivka, Maryinka şi altor sectoare din regiunea Doneţk. În regiunea Harkov, aceasta înseamnă sectorul Kupiansk şi linia Kupiansk-Lyman.", a adăugat acesta, potrivit reuters.

Rusia a făcut progrese lente în încercarea de a securiza toate regiunile de est Doneţk şi Lugansk, dar a intensificat atacurile în mai multe zone, informează sursa. Printre acestea se numără Kupiansk lângă Harkov, reluat de Ucraina într-o maşină prin nord-est în urmă cu un an, conform sursei indicate.

Forţele de ocupaţie ruse şi-au construit fortificaţii solide şi câmpuri de mine proprii în zonele pe care le-au deţinut de când au trecut peste graniţă în februarie 2022, informează sursa citată.

Aceste apărări au fost un factor cheie în reţinerea contraofensivei ucrainene în curs din iunie. Trupele ucrainene au înregistrat doar câştiguri progresive în est şi sud, relatează sursa menţionată.

Forţele ruse şi-au concentrat atenţia de la jumătatea lunii octombrie asupra oraşului devastat Avdiivka, cunoscut pentru vasta sa fabrică de cocsificare şi pentru poziţia sa ca poartă de acces către centrul regional Doneţk, aflat la 20 km (12 mile) spre est, precizează reuters.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. cum fortificatii? pai contraatacul minune se bazeaza pe fortificatii?

    1. Ministrul de externe ungar a confirmat ca la recenta intalnire a ministrilor de externe UE, toata lumea intelegea ca Ucraina a ratat contraofensiva.

    Unde este marea contraofensiva, pe ce s-au cheltuit miliardele, că rezultate nu prea sunt. Probabil trebuie triplat ajutorul dat și fiecare țară să trimită niște soldați, dar așa va începe oficial al treilea război mondial. Oricum ambele țări sunt sustinute de alte câteva zeci de țări. Nu prea se vorbește despre firma franceza Total care se pare că deține 20% din capacitatea de extracție a gazului în polul nord și la care nu renunță, efectiv susține cu bani pe Puțin, ei știu că fără energie ieftină industria nu poate supraviețui pe termen lung și energia verde este foarte costisitoare.

    Colonelul Douglas Macgregor ,fost consilier la Pentagon:

    Ucraina si aliatii NATO au pierdut deja razboiul cu Rusia. 

    După aproape doi ani de lupte sângeroase, cu sute de mii de morți și distrugeri de zeci de miliarde de euro, Marea Britanie și Statele Unite pot spune, cu sinceritate, că și-au îndeplinit obiectivele. Și asta în timp ce Ucraina și Uniunea Europeană continuă să-și lingă rănile încă deschise.

    Numarul de militari antrenati de catre UE ,Marea Britanie si SUA depaseste usor 100 de mii .Aceste trupe nu se antreneaza cu „secera si ciocanul” .Trupele antrenate de Occident ,devenite practic trupe NATO, se antreneaza cu armament modern de ultima generatie ce nu a fost inca oferit Ucrainei . Abia dupa ce toate sistemele militare occidentale vechi (Himars , ATACAMS sau tancurile vechi Leopard)vor fi distruse aceste trupe devenite de elita vor intra in lupta .Acum Ucraina ofera NATO si toata cunosterea atasata modului de functionare a armatelor Rusiei ca si locatiile de depozitare sau toate cunostintele necesare fabricarii unor arme de sorginte sovietica dovedite performante .Ucraina are si ea sistemele ei noi de armament ce sunt acum incadrate linga sistemele de lovire NATO.Pe de alta parte sanctiunile si noile restrictii in domeniul militar distrug posibilitatea armatelor Rusiei de a-si reface stocurile .Banii pe care Putin ii avea inca de la inceputul razboiului (cel putin 500 de miliarde de euro ) s-au terminat .Putin nu a crezut niciodata ca va fi oprit in transee cum dealtfel nici noi nu am crezut .Sumele colosale de bani obtinute de Occident din confiscari sunt acum puse in slujba Ucrainei .UE ofera peste 50 de miliarde de euro Ucrainei preluind o vreme ofertele din SUA .Germania se implica si militar (acum o poate face ) in razboi .Ucraina si Occidentul vor opri razboiul atunci cind vor recuceri Crimeea asta daca nu cumva ceea ce ne-a spus inca la inceputuri doamna Ursula von der Leyen nu este chiar tinta finala a UE.„Federatia rusa nu poate ramine in forma ei actuala

    1. Colonelul Douglas Macgregor ,fost consilier la Pentagon:

      Ucraina si aliatii NATO au pierdut deja razboiul cu Rusia. 

      După aproape doi ani de lupte sângeroase, cu sute de mii de morți și distrugeri de zeci de miliarde de euro, Marea Britanie și Statele Unite pot spune, cu sinceritate, că și-au îndeplinit obiectivele. Și asta în timp ce Ucraina și Uniunea Europeană continuă să-și lingă rănile încă deschise.

      ...

    Mult succes

    ? Agenții de presă sau Agențiile de presă; aceasta este întrebarea!.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb