Agricover a atras 40 milioane de euro, printr-o emisiune de obligaţiuni

A.I.
Piaţa de Capital / 1 februarie 2021

Agricover a atras 40 milioane de euro, printr-o emisiune de obligaţiuni

Titlurile vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti

Grupul Agricover a derulat prima emisiune de obligaţiuni în valoare de 40 milioane de euro, care va fi listată în perioada imediat următoare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-un comunicat al companiei remis Redacţiei.

Obligaţiunile sunt denominate în euro, negarantate, valoarea nominală a unui titlu fiind de 50.000 de euro, cu o rată a cuponului de 3,5%.

Emisiunea s-a desfăşurat printr-un plasament privat la BVB, care a fost suprasubscris, suma atrasă fiind destinată finanţării operaţiunilor de creditare ale Agricover Credit IFN, subsidiară a Agricover Holding, specializată exclusiv în finanţarea fermierilor din ţara noastră, se arată în comunicat.

Ştefan Bucătaru, Membru în Consiliul de Administraţie al Agricover Holding, coordonator operaţiuni derulate pe pieţe de capital, a declarat: "Suntem onoraţi de interesul generat de această primă emisiune de obligaţiuni, în special în rândul persoanelor fizice, cât şi al investitorilor instituţionali, şi suntem entuziasmaţi de oportunitatea creată, de a pune în contact, prin intermediul BVB, comunitatea financiară cu fermierii din România".

Procesul de emitere a obligaţiunilor şi plasamentului privat a fost intermediat în calitate de coordonatori unici ai tranzacţiei de Banca Comercială Română (BCR) şi BRD Groupe Societe Generale (BRD), prin echipele specializate în operaţiuni derulate pe pieţele de capital. Casa de avocatură Schoenherr şi Asociaţii SCA a acordat asistenţă juridică, iar Ernst & Young Assurance Services şi KPMG Audit au furnizat servicii de audit financiar.

Irina Neacşu, Director Executiv al Direcţiei Corporate Finance, BRD Groupe Societe Generale, a declarat: "După listare, emisiunea de obligaţiuni derulată de Agricover Holding va deveni cea mai reprezentativă ca valoare lansată la BVB de un grup antreprenorial românesc (...). Interesul ridicat al investitorilor instituţionali şi de private banking pentru obligaţiunile Agricover confirmă că acţionarii companiilor de anvergură din România găsesc la BVB o platformă viabilă de finanţare şi de exit din afacerile lor. Inclusiv din perspectiva experienţei noastre ca intermediar al ofertei Agricover, avem convingerea că oferta de obligaţiuni care tocmai a fost închisă, reprezintă doar un prim pas al Grupului Agricover pe bursa de la Bucureşti".

Grupul Agricover desfăşoară activităţi de Agri-Business, Agri-Finance, Agri-Food şi Agri-Technology prin cele patru entităţi controlate de Agricover Holding: Agricover, Agricover Credit IFN, Abatorul Periş şi Agricover Technology. Acţionarul majoritar al Agricover Holding este Jabbar Kanani, cu o participaţie de 87,27%, în timp ce Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) deţine o participaţie de 12,73% în urma unei majorări de capital realizate în noiembrie 2017.

Pentru 2020, chiar şi în contextul pandemiei, rezultatele operaţionale ale entităţilor Grupului Agricover au fost foarte bune, în acord cu previziunile de business, se arată în comunicat.

Ştefan Bucătaru a spus: "Pentru anul acesta rămânem optimişti, prin prisma faptului că ultimele luni au adus cantităţi semnificative de precipitaţii, iar culturile de toamnă au fost însămânţate pe suprafeţe mari. Pe termen lung ne aşteptăm ca piaţa să devină şi mai dinamică, favorizată de dezvoltarea agriculturii de precizie, accelerarea procesului de digitalizare în agricultură, precum şi de schimbul de generaţii în rândul fermierilor români".

Grupul Agricover are o activitate de peste 20 de ani în agribusiness-ul din ţara noastră.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. INVESTIȚI ÎN FIRME ALEMELE SĂMI MEARGĂ BINE ȘI SĂMI CREASCĂ ÎN BUGET UIE RO USA ȘI SUA ȘI PESTE TOT

    1. Hutzulca lu' hotzu de tine baga-te-ar la ZDUP

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb