AGRICOVER CREDIT A DESCHIS O SUCURSALĂ ÎN BRĂILA Robert Rekkers: "Agricultura - o componentă importantă în susţinerea economiei judeţului Brăila"

RĂZVAN ZAHARIA
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 noiembrie 2015

Robert Rekkers: "Agricultura - o componentă importantă în susţinerea economiei judeţului Brăila"

Partea de est a României are un potenţial foarte mare pe segmentul agricol, acesta fiind unul din motivele pentru care Agricover Credit a inaugurat, miercuri, o nouă sucursală la Brăila, a declarat Robert Rekkers, director general Agricover Credit. Potrivit domniei sale, compania inteţionează să deschidă următoarea sucursală în zona Dobrogei.

Acesta a mai adăugat: "Agricultura reprezintă o componentă importantă în susţinerea economiei judeţului Brăila, iar noi ne propunem să contribuim la dezvoltarea fermierilor din această zonă. Aici sunt cel puţin 1000 de clienţi cu potenţial ce pot fi ajutaţi. În acest sens, venim cu soluţii de finanţare inovatoare, care răspund nevoilor lor pentru dezvoltarea unui business performant în agricultură".

Agricover Credit a mai deschis sucursale în două regiuni agricole cheie, la Slobozia şi Iaşi.

"Brăila are cea mai mare pondere în PIB-ului realizat în agricultură, din ultimii ani", a declarat Ştefan Fusea, preşedinte Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură.

La nivel naţional, Agricover Credit a acordat credite în valoare de 837 de milioane de lei în 2014, ajungând în prezent la un număr de 1650 clienţi. Agricover Credit oferă fermierilor două mari categorii de soluţii de creditare: credite de capital de lucru, pentru achiziţia de inputuri, plata facturilor curente, salarii şi alte cheltuieli şi credite pentru finanţarea investiţiilor, precum achiziţii de utilaje, teren, silozuri, echipamente. Ambele categorii de credite se acordă rapid, fără birocraţie, cele mai căutate fiind creditele pentru achiziţia de inputuri. Valoarea creditelor de capital circulant necesar activităţii de producţie şi achiziţiei inputurilor s-a dublat în ultimii trei ani, ajungând la peste 600 milioane lei.

Anul agricol 2015 a fost marcat de secetă, producţii reduse şi fluctuaţii de preţ, potrivit companiei, care precizează: "Condiţiile pieţei au impus, astfel, o intensificare a preocupării fermierilor de a identifica soluţii şi alternative pentru desfacerea cât mai avantajoasă a producţiei".

Condiţia minimă pentru obţinerea creditului "Agricover Credit" este deţinerea a cel puţin 100 hectare, în curând compania urmând să poată oferi împrumuturi şi clienţilor ce deţin cel puţin 50 hectare, potrivit reprezentanţilor companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb