Agricover Holding anunţă un profit de 7,51 milioane lei, în prima jumătate a anului

F.D.
Companii / 29 august 2023

Agricover Holding anunţă un profit de 7,51 milioane lei, în prima jumătate a anului

Agricover raportează venituri din Agribusiness de 1,06 miliarde lei, credite şi avansuri acordate de segmentul Agrifinance de 2,96 miliarde lei (în valoare nominală la 30 iunie 2023) şi un profit operaţional consolidat de 7,51 milioane lei pentru primele şase luni ale anului 2023. Numărul fermierilor care au folosit serviciile Grupului a atins un nivel record de 10.587, în creştere cu 6,4% în iunie 2023 faţă de decembrie 2022, arată un comunicat de presă al companiei.

"În această vară încheiem un ciclu de 12 luni de volatilitate contextuală extremă. Cu toate acestea, pentru următoarele 6 luni nu se prefigurează surprize majore, ceea ce ne dă încredere că decizia noastră de a prioritiza nevoile fermierilor ne va întări reputaţia de partener de afaceri stabil şi de încredere. Modelul nostru de afaceri sinergic şi centrat pe nevoile fermierului şi-a demonstrat încă o dată rezilienţa: portofoliul de clienţi este în creştere iar Grupul este profitabil. Condiţiile nefavorabile de piaţă au avut un impact negativ asupra performanţei segmentului Agribusiness şi, în egală măsură, au impactat pozitiv performanţa remarcabilă a segmentului Agrifinance. Sumarizând, continuăm să ne consolidăm poziţia pe piaţă şi să ne securizăm perspective solide de creştere." a declarat Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding.

Agricover Distribution raportează venituri totale de 1,06 miliarde lei, în scădere cu 20,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi o pierdere din exploatare de 36,29 milioane lei pentru primele şase luni ale anului. Diminuarea veniturilor a fost cauzată de scăderea drastică a preţurilor de comercializare a unor inputuri agricole, în principal produse pentru nutriţia plantelor. Contextul care a generat pierderile înregistrate în primele şase luni a fost depăşit şi nu va mai impacta rezultatele din a doua jumătate a anului.

Pe de altă parte, contextul economic a generat o cerere sporită de servicii financiare. Drept rezultat, Agricover Credit IFN şi-a consolidat poziţia pe piaţa locală de finanţare a agriculturii şi raportează 2,96 miliarde lei valoarea nominală a creditelor şi avansurilor în sold la 30 iunie 2023 (cu 13,9% mai mare decât la 30 iunie 2022). Profitul înainte de impozitare realizat de segmentul Agrifinance în primul semestru 2023 a fost de 57,46 milioane lei (cu 52,8% mai mare decât în primele şase luni din 2022).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb