Agricover Holding majorează capitalurile sociale ale subsidiarelor sale

C.P.
Companii / 2 iunie 2020

Agricover Holding majorează capitalurile sociale ale subsidiarelor sale

Agricover Holding S.A., acţionarul majoritar al Grupului Agricover, raportează pentru anul 2019 venituri consolidate de peste 1,65 miliarde de lei şi împrumuturi acordate în valoare de 1,88 miliarde de lei, obţinute din operaţiunile derulate prin subsidiarele sale: Agricover S.A., Agricover Credit IFN şi Abatorul Periş S.A.

Adunarea Generală a Acţionarilor Agricover Holding S.A. a aprobat situaţiile financiare pentru anul 2019 şi a decis majorarea capitalului social al subsidiarelor sale Agricover Credit IFN şi Abatorul Periş S.A. cu suma de 10 milioane de lei pentru fiecare societate, reafirmând astfel angajamentul acţionarilor pentru dezvoltarea sustenabilă a afacerilor Grupului, chiar şi în contextul impactului economic negativ generat de pandemia COVID-19.

Prin această decizie, capitalul propriu al Agricover Credit IFN se majorează cu 46,8 milioane de lei, reprezentând profitul net realizat în anul 2019, în valoare de 36,8 milioane de lei, integral reinvestit, la care se adaugă suma de 10 milioane de lei, atribuită suplimentar de către Agricover Holding S.A. Pentru Abatorul Periş S.A. majorarea capitalului social oferă continuitate strategiei de business a subsidiarei şi suport pentru finalizarea investiţiilor în achiziţia de echipamente performante pentru protecţia mediului şi creşterea capacităţii de producţie.

"Rezultatele excelente obţinute la nivelul Grupului ne-au determinat să decidem reinvestirea integrală a profitului obţinut în capitalurile proprii pentru a asigura continuitate în dezvoltarea modelului nostru inovativ de business. Perioada post-pandemie va produce schimbări pe termen lung pe mai multe niveluri, iar noi trebuie să fim pregătiţi, să fim cu un pas înainte, pentru a putea oferi partenerilor noştri fermieri soluţii concrete, adaptate noilor condiţii," a declarat Liviu Dobre, Director General, Agricover Holding S.A.

Agricover Credit IFN, principala instituţie financiară dedicată finanţării directe a agriculturii româneşti, a acordat anul trecut credite pentru un număr de 3.434 fermieri, în creştere cu 23% faţă de 2018.

Agricover S.A., societate specializată în distribuţia de input-uri pentru agricultură, a continuat creşterea numărului de clienţi, ajungând la un portofoliu de 6.362 de fermieri, continuând trend-ul ascendent din ultimii ani.

Abatorul Periş S.A., subsidiară a Agricover Holding S.A., înfiinţată în martie 2019, deţine cea mai modernă unitate de procesare a cărnii de porc din România, a doua ca mărime din ţară, cu o capacitate de abatorizare de peste 500.000 de capete porc pe an. Abatorul Periş S.A. are peste 600 de angajaţi, operează un lanţ propriu de 23 de magazine de desfacere în Bucureşti şi împrejurimi, susţine în mod activ peste 46 de ferme de porci din România şi deţine parteneriate cu cele mai importante lanţuri comerciale din ţară. Încă de la preluarea sa de către Agricover în 2015, Abatorul Periş S.A. a beneficiat de investiţii de peste 100 de milioane de lei, iar unitatea de producţie a trecut printr-un proces continuu de modernizare şi retehnologizare a liniilor de procesare, extinderea capacităţii de producţie şi achiziţionarea unei infrastructuri logistice specializate pentru a îndeplini cele mai înalte standarde de siguranţă alimentară şi eficienţă operaţională.

Strategia de dezvoltare a Grupului Agricover se bazează pe anticiparea nevoilor fermierilor, aflate într-un complex proces evolutiv, optimizarea continuă a portofoliului de produse şi servicii destinate acestora şi dezvoltarea de parteneriate strategice.

În octombrie 2019, ADAMA Agriculture BV, membră a Grupului Syngenta, unul dintre liderii globali recunoscuţi pentru producţia de produse pentru protecţia culturilor agricole, a cumpărat un pachet minoritar de acţiuni, reprezentând 10% din capitalul social al Agricover S.A. În noiembrie 2017, Banca Europenă de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a intrat în acţionariatul Agricover Holding S.A., cu o participare de 12.7%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb