Agroland a inaugurat în Bolintin-Vale cel mai mare magazin din reţea, cu investiţie greenfield

J.P.
Piaţa de Capital / 25 iunie 2021

Agroland a inaugurat în Bolintin-Vale cel mai mare magazin din reţea, cu investiţie greenfield

Grupul Agroland (indice bursier AG) a inaugurat cea de-a şaptea unitate de tip MEGA din acest an, cu o suprafaţă de 677 metri pătraţi, în urma unei investiţii de tip greenfield. Magazinul se găseşte în localitatea Bolintin-Vale, judeţul Giurgiu, la vest de Bucureşti, şi este, în prezent, cel mai mare din reţea. Fondurile alocate pentru teren şi lucrările de construcţie se ridică la peste 500.000 euro, iar pentru dotările unităţii şi stocurile de marfă a fost prevăzut un buget de 200.000 euro. Reprezentanţii Agroland au în plan deschiderea a cel puţin alte şase magazine MEGA în 2021, ajungând astfel la 18 magazine Agroland MEGA, până la sfârşitul anului, conform unui comunicat remis redacţiei.

Noua unitate este situată în Bolintin-Vale, pe Strada Poarta Luncii nr. 74, în apropierea magazinului tradiţional Agroland. Gamele disponibile vor fi cele consacrate: (1) produsele pentru grădină; (2) produse destinate animalelor de companie; (3) produse pentru hobby farming, casă şi gospodărie. Din punct de vedere al proporţiei în vânzări, în magazinele Agroland MEGA, categoria hobby farming are pondere de doar 25%, faţă de 70%, în unităţile tradiţionale. Cele mai solicitate categorii în unităţile MEGA sunt produsele pentru grădină şi cele de îngrijire a animalelor de companie, fiecare înregistrând ponderi de 35% din totalul vânzărilor, iar gama pentru casă şi curte, 5%.

"Pregătim deschiderea Agroland Bolintin-Vale de şase luni şi suntem foarte mulţumiţi de rezultat. Este cel de-al doisprezecelea magazin de tip MEGA din reţea, iar în 2022 ne aşteptăm ca fiecare dintre aceste unităţi să depăşească un milion de euro, ca valoare a vânzărilor. Din experienţa pe care am avut-o cu magazinele din Moşniţa Nouă, lângă Timişoara, şi de pe Şoseaua Fundeni, în Bucureşti, ştim că durează cam cinci-şase luni până să intrăm pe profit. Vânzările magazinului din Moşniţa Nouă au trecut de pragul de 500.000 euro, la şase luni de la inaugurare. În cazul magazinului din Bolintin-Vale, avem şi exemplul magazinului tradiţional Agroland, cu o suprafaţă de 80 mp, care vine cu un istoric de vânzări anuale de peste 300.000 euro, deşi sortimentaţia produselor este mult mai redusă faţă de un magazin de tip MEGA. Pentru noul magazin din Bolintin-Vale, există toate premisele ca în 2022 să ajungem la un milion de euro, aşa cum preconizăm", a explicat Horia Cardoş, fondator şi Director General Agroland.

Conceptul Agroland MEGA este unic în România, a fost lansat în 2017, şi se referă la magazine specializate, cu produse dedicate grădinăritului, îngrijirii animalelor de companie şi hobby farming-ului, având o suprafaţă de 400 - 600 mp.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb