Agroland Business System raportează venituri consolidate de 203,9 milioane de lei şi un profit operaţional de 14,6 milioane de lei în primul semestru din 2024

R.S.
Companii / 27 septembrie

Agroland Business System raportează venituri consolidate de 203,9 milioane de lei şi un profit operaţional de 14,6 milioane de lei în primul semestru din 2024

Agroland Business System (BVB: AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură şi alimentaţie, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, raportează, la nivel consolidat, venituri din exploatare în valoare de 203,9 milioane de lei în primul semestru din 2024, o creştere de 8% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În primele şase luni din 2024, profitul operaţional al companiei s-a ridicat la 14,6 milioane de lei, o majorare cu 11% faţă de S1 2023, iar profitul net a fost de 9,8 milioane de lei, un avans de 29%, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Primul semestru din 2024 a generat rezultate pozitive pentru grupul Agroland care, datorită activităţii diverse şi complexe desfăşurate de diviziile sale, este mai puţin influenţat de perioadele volatile pe care le traversăm. Astfel, segmentele de retail, inputuri agricole, procesare şi food au înregistrat creşteri care reconfirmă modelul nostru de business. Evoluţia pozitivă a diviziei noastre de retail se datorează optimizării constante a reţelei de magazine tradiţionale şi extinderea conceptului Agroland MEGA şi în localităţile unde magazinele mici performează foarte bine şi unde există potenţial de creştere. În ceea ce priveşte segmentul de furaje, după un an de la operaţionalizarea fabricii de la Işalniţa, am ajuns la capacitatea nominală de producţie, astfel că avem în plan extinderea acestei capacităţi. În cadrul fabricii de la Caransebeş, care este singura unitate de sine stătătoare ce produce furaje certificate BIO, am început producţia furajelor organice pentru păsări, dar deja avem cerere şi pentru furaje destinate bovinelor. Prin intermediul acestei fabrici, ne propunem inclusiv să reducem costurile fermierilor din sfera producţiei BIO, care până acum au utilizat furaje şi concentrate importate din vestul Europei", a declarat Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System, potrivit comunicatului.

În primele şase luni din 2024, Agroland Business System a înregistrat, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 206,7 milioane de lei, o majorare cu 9% faţă de S1 2023. Vânzările de furaje şi concentrate s-au ridicat la 70,8 milioane de lei, o creştere de 10% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, deşi preţul nominal a scăzut, pe fondul unor volume mai ridicate, influenţate inclusiv de majorarea producţiei de furaje în fabricile de la Caransebeş şi Işalniţa. Vânzarea de pui de o zi a continuat evoluţia pozitivă, înregistrând o majorare de 16%, până la 51,4 milioane de lei.

Divizia de inputuri agricole, care reprezintă performanţa înregistrată de Agroland Agribusiness, a contribuit la cifra de afaceri consolidată cu 31,5 milioane de lei, în scădere cu 5% comparativ cu primele şase luni din 2023. În plus, vânzările de produse food, care reprezintă vânzarea ouălor de consum, au crescut cu 54% în primul semestru din 2024, ajungând la 20,8 milioane de lei, pe fondul creşterii capacităţii de producţie la Mihăileşti.

"Împreună cu echipa de management, urmărim constant identificarea de oportunităţi care să dezvolte şi să diversifice activitatea grupului. Astfel, continuăm investiţiile în cadrul platformei avicole de la Mihăileşti, urmând ca până la finalul anului să ajungem la o capacitate de peste 300.000 de găini în producţia de ouă, astfel încât să producem aproape 100 de milioane de ouă în decursul unui an. În ceea ce priveşte producţia de ouă BIO, suntem în discuţii pentru achiziţia unui astfel de producător şi plănuim creşterea ulterioară a acestui segment prin construcţia unor ferme de mici dimensiuni răspândite pe tot teritoriul României, care să livreze pe o rază de maxim 100 km. O astfel de strategie are atât beneficiul prezenţei la raft a unor ouă proaspete, cât şi reducerii amprentei de carbon. Planurile pentru creşterea producţiei Agroland sunt destinate pentru a acoperi cererea internă, având în vedere că deficitul comercial pentru sectorul agroalimentar a ajuns la 6,3 miliarde de euro în 2023. Ne dorim ca, alături de ceilalţi producători locali, să contribuim la reducerea acestui deficit, iar România să devină cât mai puţin dependentă de importuri", a adăugat Horia Cardoş, se menţionează în comunicat.

La sfârşitul primului semestru din 2024, Grupul Agroland opera 240 de magazine, dintre care 26 erau magazine MEGA. Agroland Business System este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 1 martie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul AG.

Pe 27 septembrie 2024, Agroland Business System a anunţat finalizarea unui plasament privat de obligaţiuni prin care a atras 6,92 milioane de lei. În cadrul acestei operaţiuni, au fost emise 69.206 obligaţiuni, cu valoarea nominală de 100 de lei fiecare, care au fost cumpărate de 82 de investitori. Obligaţiunile au o maturitate de 4 ani şi o rată a cuponului de 9,75%, plătibilă semestrial. În următoarea perioadă, obligaţiunile vor fi listate pe Bursa de Valori Bucureşti, piaţa AeRO.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Pe drumul cel bun...

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Foarte tare! Nimic despre AGA si AGEA la FP nimic despre AGA la Infinity de luni. Niciun articol

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb