Agroland îşi consolidează echipa de management prin numirea a doi executivi cheie

G.D.
Piaţa de Capital / 15 decembrie 2022

Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System

Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System

Agroland Business System (BVB: AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură şi alimentaţie, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, anunţă consolidarea echipei de management prin numirea lui Adrian Gafiţa în funcţia de Director Financiar şi a lui Lucian Luca în funcţia de Director Naţional de Retail, conform unui comunicat remis redacţiei.

"O echipă puternică de management reprezintă unul dintre pilonii unei afaceri sustenabile şi prospere şi ne bucurăm că reuşim să aducem alături de noi oameni cu o viziune similară cu a noastră. Adrian şi Lucian sunt doi profesionişti cu o experienţă aprofundată în domeniile lor de activitate, iar numirile lor vor consolida echipa de management în două poziţii cheie pentru implementarea strategiei noastre de business. Suntem convinşi că expertiza lor solidă ne va ajuta să dezvoltăm în continuare companiile din grupul Agroland, prin eficientizarea proceselor existente şi implementarea unora noi, care să ofere o performanţă superioară", a declarat Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System.

Potrivit sursei citate, Adrian Gafiţa, noul Director Financiar, are o experienţă de peste 12 ani în domeniul financiar şi contabil, dobândită atât în cadrul unor companii locale active în acest sector, cât şi într-o companie de consultanţă din Big Four. Adrian are o expertiză bogată în contabilitate, audit financiar şi analiză financiară. În noua sa poziţie, acesta va coordona activitatea departamentului financiar al Agroland Business System.

Lucian Luca, numit Director Naţional de Retail, are o experienţă de 17 ani în sectorul de retail, perioadă în care a activat în cadrul mai multor companii internaţionale de retail, prezente pe piaţa din România. În această poziţie, Lucian va fi responsabil de implementarea strategiei de vânzări a companiei pentru eficientizarea proceselor şi a portofoliului de produse.

Agroland Business System a realizat în acest an investiţii de peste 3,5 milioane de euro, direcţionate în special către diviziile de food şi retail, care au avut un impact şi asupra diviziei de agribusiness, ceea ce demonstrează activitatea integrată a companiei. În zona de food, investiţiile au fost realizate pentru pregătirea fabricilor de furaje de la Caransebeş şi Işalniţa, precum şi în demararea producţiei de ouă lichide la Mihăileşti, care va avea loc în prima parte a anului 2023. În ceea ce priveşte divizia de retail, în acest an Agroland a deschis şapte noi magazine MEGA, o etapă importantă în strategia companiei de a se axa pe acest tip de magazin, în locul celui tradiţional.

În primele nouă luni din 2022, Agroland Business System a înregistrat venituri consolidate de 255,1 milioane de lei, o creştere cu 32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi un profit net de 3,6 milioane de lei, o scădere cu 53% comparativ cu primele nouă luni din 2021, ca urmare a creşterii rapide a costurilor şi investiţiile semnificative realizate de companie pe tot parcursul anului 2022.

Agroland Business System este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 1 martie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul AG. În prezent, compania are o capitalizare de piaţă de aproximativ 96 milioane de lei, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Comunicare cum ne-a obisnuit AG.Pana acum nu aveau pozitiile astea?Cum lucrau daca nu le aveau?

    Daca le aveau au inlocuit pe precedentii,dar nu aflam ca de ce am afla. 

    Daca abia acum isi pun un CFO inseamna ca nu vom mai citi tampenia cu P&L ratat pentru ca se fac investitii?Vom avea si raportari fara erate? 

    De acum nu vom mai fi mintiti la sfarsitul trimestrului 3 cand se raporteaza pentru semestrul 1 ca treaba merge excelent in trimestrul 3 ca sa aflam la raportarea pentru acest trimestru ca treaba mergea de fapt foarte prost?Ba mai mult ca se ajusteaza masiv bugetul care ni se spunea cu doar doua luni in urma ca se indeplineste ca urmare a rezultatelor excelente.Iar in timp ce erau caracterizate ca excelente activitatea era praf. 

    Dupa teapa asta care a distrus total credibilitatea pe piata a AG asteptam urmatoarea descarcare de 500.000 actiuni detinute de HUNT,alti specialisti in prabusit increderea.

    Nici nu se mai pune intrebarea daca AG mentine trendul de scadere ci cat de mult se accelereaza el. 

    1. touche! hello hello venim pe bursa vrem cash pentru investitii si o sa face profit x, y, z anii viitori....... si vin aia si ei ne spun hello, hello nu facem profit ca facem investitii

      rinse&repeat cat mai e rezervor de creduli

      daca SEC-ul de la noi doarme.

      Asa se intampla cand pui unul de la sivicultura la SEC-ul nostru,pardon ASF. 

      Dnul Cardoș vinde la greu,știe că 1,09lei e super preț....în 2023 vom.vedea AG la 0,6lei

      nu imi place AG, dar vorbesti ca sa te afli in treaba. nu s-a raportat nicio vanzare a lui Cardos. singura chestie pe care a facut-o a fost ca s-a diluat in MCS

      la buticurile astea CFO=Contabil Sef. un CFO este mult mai mult decat atat, trebuie sa stabileasca o relatie de parteneriat cu departamentele operationale dar in acelasi timp sa asigure si functia de control, de raportare nu mai vorbim. la stia, patronul le stie pe toate si, pe langa balanta si bilant, CFO-ul este bun sa ii duca patronului masina la spalatorie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb