AHK ROMÂNIA: Noile măsuri fiscale periclitează România ca amplasament investiţional

G.G.
Macroeconomie / 14 noiembrie 2017

Noile măsuri fiscale periclitează România ca amplasament investiţional

Companiile germane din ţara noastră sunt de părere că măsurile fiscale, recent adoptate, efectele acestora şi reducerea predictibilităţii fiscale riscă să influenţeze negativ pe termen mediu şi lung atât climatul investiţional, cât şi competitivitatea ţării şi a companiilor, informează Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), prin intermediul unui comunicat de presă.

"AHK România a subliniat în nenumărate rânduri că predictibilitatea, stabilitatea, transparenţa şi statul de drept sunt deosebit de importante pentru a menţine încrederea în România ca amplasament investiţional. Modul în care noile măsuri fiscale au fost comunicate insuflă, atât în rândul companiilor germane cât şi al angajaţilor acestora, un profund sentiment de nesiguranţă. Astfel, companiile se tem de costuri suplimentare, mai ales pentru companiile care desfăşoară activităţi în domeniul IT, dar există şi incertitudini legate de planificarea şi realizarea viitoarelor politici fiscale. În plus, pentru mediul de afaceri nu este clară utilitatea acestor măsuri, având în vedere necesitatea ajustării costurilor. În principiu astfel de măsuri structurale, atât de importante, care au repercusiuni asupra întregii economii şi asupra populaţiei, nu ar trebui să fie adoptate decât în baza unor studii de impact serioase şi în cadrul unui dialog intens şi real între Guvern şi mediul de afaceri. Companiile germane din România sunt de părere că măsurile ce urmează a fi aplicate într-un timp atât de scurt, efectele acestora şi reducerea predictibilităţii fiscale ar putea influenţa negativ pe termen mediu şi lung atât climatul investiţional, cât şi competitivitatea ţării şi a companiilor", se precizează în documentul citat.

De asemenea, reprezentanţii investitorilor menţionează că a face o deosebire între companiile româneşti şi cele străine sau multinaţionale nu corespunde spiritului unei economii globalizate.

"Companiile germane sunt parte integrantă a economiei româneşti şi respectă legile ţării. Ele sunt totodată bine integrate în sistemele naţionale, regionale, locale şi realizează o contribuţie decisivă la valoarea adăugată brută, dar şi la creşterea competitivităţii prin transferul de know-how. Aceste companii investesc intens în formarea angajaţilor, în cercetare şi dezvoltare, deseori în colaborare cu instituţii de cercetare naţionale, dar şi în dezvoltarea tehnologică a companiei. Efectele pozitive ale investiţiilor străine au fost demonstrate în diverse studii care au demonstrat că în regiunile unde nivelul investiţiilor străine este ridicat şi mediul antreprenorial românesc se dezvoltă bine. Consideraţiile împotriva capitalului străin contravin nu doar scopului Guvernului României de a atrage în continuare investiţii străine, dar astfel de acuzaţii generalizate şi nedovedite sunt total contraproductive pentru dezvoltarea economiei româneşti", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb