"Aker Brăila" îşi poate majora capitalul social cu pînă la 15 milioane de euro

C.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 octombrie 2005

Acţionarii producătorului de nave Aker Brăila se vor întruni la mijlocul lunii noiembrie ca să stabilească suma cu care se va majora capitalul social al companiei, maximul fiind de 15 milioane de euro, informează un comunicat remis pieţei Rasdaq. Decizia de majorare a capitalului social a fost aprobată de acţionari în luna septembrie.

"Aker Brăila" are nevoie de fonduri suplimentare ca să-şi achite datoriile curente, pentru capital de lucru, întrucît compania a contractat comenzi de valori importante, şi pentru realizarea de investiţii în perioada 2005-2007. Participanţii la AGA vor mai stabili suma cu care urmează să suplimenteze capitalul social, vor decide numărul de acţiuni nou emise şi preţul de subscriere. De asemenea, vor stabili data de înregistrare pentru acţionarii îndreptăţiţi să-şi exercite dreptul de preferinţă.

Societatea "Aker" Brăila este listată la prima categorie a pieţei Rasdaq sub simbolul SNBB. Pachetul majoritar de acţiuni (69,52%) este deţinut de "Scandinor AS", care este controlată, la rîndul ei, de "Aker Yards". SIF "Moldova" are o participaţie de 14,47% la capitalul societăţii.

"Aker Yards", unul dintre marii constructori de nave la nivel mondial, a contractat, începînd din septembrie 2004, comenzi cu valori cuprinse între 16 şi 150 de milioane de euro, pentru cele două şantiere pe care le deţine în România. Activitatea Aker Yards este structurată pe trei direcţii - construcţia de vase de croazieră şi ferryboat-uri, vase comerciale şi nave specializate.

"Aker" Brăila încheiat primele şase luni ale acestui an cu o pierdere de 16,4 milioane RON, comparativ cu un profit de 0,48 milioane RON în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri s-a majorat cu 113% în primul semestru al anului în curs comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungînd la 76,7 milioane RON. Situaţia financiară în primul semestru al acestui an este net superioară comparativ cu anul precedent şi prin prisma contractelor încheiate. În prima jumătate a anului în curs, compania a livrat cinci corpuri de nave şi primul vas complet din seria de trei tancuri petroliere. De asemenea, a început execuţia celei de-a doua serii de vase complete, respectiv cele şase tancuri petroliere Bramax. În condiţiile aprecierii monedei naţionale în raport cu euro, "Aker" a fost nevoită să recurgă la contracte de schimb forward, însă în prima parte a anului 2005, acestea nu au acoperit întreg necesarul companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb