Al-Jazeera: CIJ obligă Israelul să ia mai multe măsuri pentru protejarea palestinienilor din Gaza

F.D.
Internaţional / 26 ianuarie

Al-Jazeera: CIJ obligă Israelul să ia mai multe măsuri pentru protejarea palestinienilor din Gaza

Actualizare - Africa de Sud salută măsurile provizorii luate de Curtea Internaţională de Justiţie

Guvernul Africii de Sud mulţumeşte CIJ pentru hotărârea sa rapidă şi salută măsurile provizorii, sperând că Israelul nu va acţiona pentru a împiedica aplicarea ordinelor instanţei, conform Al-Jazeera.

Acesta a mai spus că hotărârea a marcat o piatră de hotar semnificativă în căutarea dreptăţii pentru poporul palestinian.

Guvernul a adăugat că Africa de Sud va continua să acţioneze în cadrul instituţiilor globale pentru a proteja drepturile palestinienilor din Gaza.

---

Actualizare - Şedinţa CIJ s-a încheiat

CIJ a cerut Israelului, printre altele, să ia mai multe măsuri pentru a-i proteja pe palestinieni dar nu îi ordonă să pună capăt operaţiunilor militare din Fâşia Gaza, relatează Al-Jazeera.

Actualizare - Curtea Internaţională de Justiţie spune că Israelul trebuie să permită asistenţa umanitară pentru Gaza

Israelul trebuie să ia măsuri imediate şi eficiente pentru a permite furnizarea de servicii de bază necesare urgent şi asistenţă umanitară în Fâşia Gaza, spune instanţa, relatează Al-Jazeera.

---

Actualizare - Preşedintele CIJ enumeră declaraţiile oficialilor israelieni privind "limbajul dezumanizant"

Cu privire la problema "limbajului dezumanizant" folosit împotriva palestinienilor, preşedintele CIJ spune că instanţa a luat act de o serie de declaraţii făcute de înalţi oficiali israelieni, conform Al-Jazeera.

Acesta a atras în special atenţia asupra declaraţiilor ministrului israelian al apărării, Yoav Gallant, în care a ordonat un "asediu complet" a Gazei şi le-a spus trupelor că luptă împotriva "animalelor umane".

---

Actualizare - Curtea ordonă Israelului să ia toate măsurile pentru a preveni genocidul

CIJ ordonă Israelului să ia toate măsurile în puterea sa pentru a preveni genocidul. Se spune că Israelul trebuie să se asigure că forţele sale nu comit un genocid, conform Al-Jazeera.

---

Actualizare - Israelul trebuie să se prezinte la CIJ în termen de o lună

Israelul trebuie să raporteze instanţei în termen de o lună ce face pentru a menţine ordinul de a lua toate măsurile în puterea sa pentru a preveni actele de genocid în Gaza, relatează Al-Jazeera

Judecătorul Donoghue spune că decizia creează obligaţii legale internaţionale pentru Israel.

---

Actualizare - CIJ: Operaţiunea militară israeliană s-a soldat cu un număr mare de morţi şi răniţi

Judecătorul Donoghue spune că operaţiunea militară condusă de Israel a avut ca rezultat un număr mare de morţi şi răniţi, precum şi distrugeri masive de locuinţe, strămutarea forţată a marii majorităţi a populaţiei şi pagube extinse aduse infrastructurii civile, relatează Al-Jazeera.

Ea continuă citând o declaraţie a unui înalt oficial al ONU, Martin Griffiths, în care acesta a spus că "Gaza a devenit un loc al morţii şi al disperării".

---

Actualizare - CIJ spune că are competenţa de a se pronunţa

Judecătorul Donoghue spune că instanţa este competentă să se pronunţe asupra măsurilor de urgenţă în acest caz, conform Al-Jazeera.

---

Actualizare - Preşedintele CIJ: "Există suficiente dovezi de dispută pentru cazul genocidului"

---

Actualizare - 16 dintre cei 17 judecători ai instanţei sunt prezenţi la şedinţă

"Judecătorul Robinson, care a participat în mod corespunzător atât la deliberare, cât şi la votul final, nu poate să-şi ia locul astăzi în bancă din motive necunoscute", a spus Donoghue, relatează Al-Jazeera.

---

Curtea Internaţională de Justiţie urmează să pronunţe hotărârea cu privire la măsurile de urgenţă solicitate de Africa de Sud în cazul său de genocid împotriva Israelului din cauza războiului său din Fâşia Gaza, relatează Al-Jazeera.

Aceasta vine după ce Africa de Sud a deschis o acţiune în justiţie împotriva Israelului pentru ceea ce a numit încălcarea de către Israel a obligaţiilor stabilite prin Convenţia privind Genocidul.

Africa de Sud a chemat Israelul în faţa Curţii Internaţionale de Justiţie susţinând că acesta comite genocid împotriva palestinienilor din Gaza şi că nu previne şi nu pedepseşte genocidul.

Audierile au început în 11 ianuarie. Israelul a respins ferm aceste acuzaţii, numindu-le "false" şi "distorsionate grav".

Israelul, prin Ministerul său de Externe, a afirma că Africa de Sud "cere distrugerea statului Israel" şi că "acuzaţia este lipsită atât de bază factuală cât şi legală".

Africa de Sud a cerut curţii să impună "măsuri provizorii" pentru a proteja drepturile palestinienilor din Gaza de "o pierdere iminentă şi ireparabilă".

Măsurile provizorii ar funcţiona ca un fel de ordin limitativ pentru a opri disputa de la a escalada cât timp dosarul complet îşi urmează parcursul la această Curte, ceea ce ar putea dura ani la rând. Deşi deciziile Curţii sunt definitive şi obligatorii, în practică nu există o modalitate de a fi impuse.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ambele parti sunt la fel de vinovate si exclusiviste -fiecare vrea drept de statalitate pentru sine si disparitia in ceata a celorlalti - si la fel de impregnate de mituri istorice si religioase cu care isi dau reciproc in cap. .Interesu" -si tichia -poarta fesu " !

    1. Pana una alta, in sentinta Curtii nu scrie nimic despre Hamas sau Palestina. Vinovatii sunt Israelul si SUA. Si de asemenea Gadea de la Antena3 cu toti propagandistii fara rusine de la acel trust.

       

      "CIJ ordonă Israelului să ia toate măsurile în puterea sa pentru a preveni genocidul. Se spune că Israelul trebuie să se asigure că forţele sale nu comit un genocid," 

      Este cea mai grea palma data unui stat democratic. Israelul intra in randul tarilor africane in care se comitea genocid tribal. Asta este natura regimului de putere din Israel. 

    Arabii astia ascunsi in spatele religiei s-au obisnuit sa faca ce vor.Asa au facut si pe 11.09 2001,au urmat multiple atacuri teroriste care au culminat cu macelarirea populatiei israeliene mai ceva ca in ev mediu.Oricum,pana atunci si dupa orasele israeliene au fost atacate la greu cu rachete.Aceasta ,,ograda,,internationala nu pune in balanta drepturile tuturor oamenilor.Adica voi israelienilor sau ce natii se mai nimeresc pe acolo,nu aveti decat sa muriti ca asa prevede religia noastra,zic musulmanii arabi in special.

    Uite ca nu mai e chiar asa,sunt lucruri care nu mai pot fi tolerate,poate sa se dea Africa de Sud [...] S-a si gasit cine sa vorbeasca,mai degraba si-ar vedea barna din ochii lor! 

    1. ...

      Plangi cu lacrimi de criminal care sprijina un genocid in desfasurare. 5% din populatia Gazei a fost ucisa sau ranita, marea majoritate femei si copii. Pana una alta, Israelul a fost condamnat international pentru actele de genocid comise.

      Din ce cauza au fost ucisi femei si copii in marea majoritate?Unde sunt barbatii?Se ascund in spatele lfemeilor si copiilor ca astia de la hamas?In loc sa protejeze populatia se duc si se ascund unde sunt bolnavi,femei,copii.Ei au distrus populatia din Gaza,nu Israelul.Eu nu voi apara niciodata teroristii,sunt lasi, sadici,psihopati,nu pot sa-i sufar!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb