Al treilea "deadline" pentru deschiderea "Cocor Luxury Store"

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 ianuarie 2010

Compania a câştigat 7,5 milioane de lei în 2009, deşi se aştepta la pierderi de peste două milioane de lei

Criza economică a dat peste cap planurile de dezvoltare ale companiei "Cocor", conducerea acesteia urmând să propună joia aceasta acţionarilor un al treilea "deadline" pentru deschiderea complexului "Cocor Luxury Store", anunţată iniţial pentru noiembrie 2009 şi reprogramată pentru februarie, anul acesta, după ce mai mulţi chiriaşi au solicitat conducerii companiei să amâne deschiderea magazinului.

Dan Bărbulescu, preşedintele companiei, a declarat, pentru ziarul BURSA: "Vom propune acţionarilor în Adunarea Generală, de săptămâna aceasta, să amâ-năm, pentru mai 2010, deschiderea Cocor Luxury Store, dacă gradul de ocupare al magazinului va fi de peste 85%. În caz contrar, vom propune să îl deschidem în septembrie, 2010". Varianta deschiderii complexului comercial abia în septembrie nu duce compania pe pierdere, "Cocor" bugetându-şi, în acest caz, un profit de doar un euro, pentru 2010, potrivit domnului Bărbulescu.

În prezent, gradul de ocupare al complexului comercial este de 60%, mulţi chiriaşi neavând surse de finanţare în 2009 pentru deschiderea de magazine, ne-a mai spus reprezentanţii "Cocor".

"Impactul deschiderii în septembrie nu dezechilibrează financiar compania deoa-rece perioada de graţie a creditului de investiţii se termină abia în toamnă", ne-a explicat preşedintele "Cocor".

"Cocor Luxury Store" a fost gândit ca un magazin cu branduri de lux, societatea investind aproximativ 24,5 milioane de euro pentru construcţia complexului comercial.

Cum a obţinut societatea venituri duble pe timp de criză

Compania "Cocor", care deţine magazinul cu acelaşi nume din centrul Bucureştiului a obţinut, anul trecut, venituri totale de 25,4 milioane de lei, de aproape două ori mai mult decât îşi bugetase la începutul anului. Pentru comparaţie, în 2008, veniturile totale ale companiei au fost de 13,06 milioane de lei. Numai din reclamele postate pe Media Channel, "Cocor" a câştigat anul trecut, 1,3 milioane de euro, ne-au mai spus reprezentanţii societăţii.

Compania şi-a redus cheltuielile totale, anul trecut, la 16,1 milioane de lei, acestea fiind cu 34,11% mai mici faţă de cele raportate în 2008. Cifra de afaceri a companiei a scăzut, însă, sub nivelul bugetat la începutul anului trecut, fiind de 11,4 milioane de lei, deşi compania estimase afaceri de 12,7 milioane de lei. Pentru comparaţie, în 2008, afacerile "Cocor" au fost de 11,01 milioane de lei.

Potrivit rezultatelor financiare preliminare revizuite, "Cocor" a obţinut, în 2009, un profit de 7,5 milioane de lei, în condiţiile în care Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pe 2009 a luat în calcul pierderi de 2,1 milioane de lei. În 2008, compania a avut un profit aproape dublu, de 13,37 milioane de lei.

"Creşterea vânzărilor de publicitate pe mediafaţadă la 5,5 milioane de lei, cu 30% faţă de buget, vânzarea unui spaţiu comercial din Strada Doamnei,vânzarea acţiunilor deţinute la Euxin şi înstrăinarea în profit a portofoliului de SIF-uri au influenţat pozitiv profitul din 2009", ne-a mai spus Dan Bărbulescu.

"Compania" Cocor este listată pe piaţa Rasdaq, sub simbolul COCR, de la începutul anului 1997, având o capitalizare de 60,33 milioane de lei, potrivit preţului de 220 de lei/acţiune înregistrat în şedinţa de ieri. Din acţionariatul companiei fac parte societăţile de investiţii financiare "Muntenia" şi "Transilvania", cu participaţii de 10,01% şi respectiv, 10,24%. Liviu Ursan şi Daniel Stoica au fiecare câte o participaţie de aproape 15%, în timp ce fondul de investiţii "Broadhurst Investments Limited " are o deţinere de 13,32%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. marele specialist Dan Barbulescu, cunoscut si sub numele Bivolul Transpirat a dat gres. Dupa ce a nadusit lingand la pingele stapanilor acum nu mai stie pe unde sa-si scoata pielea. Ii dau un sfat s-o scoata pe cap ca este mai inutil decat fundul si poate transpira mai putin ca pute ca un hoit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb