Alarmă falsă cu bombă la bordul unui avion pe ruta Cluj-Londra

A.C.
Miscellanea #Aeronautică / 26 iulie 2017

Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca (Sursa foto: Wikipedia)

Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca (Sursa foto: Wikipedia)

Actualizare 15:06 Bărbatul care a creat panică într-un avion spunând că are o bombă este un bistriţean de 44 de ani

Bărbatul care a creat panică, astăzi, într-un avion ce urma să decoleze de pe Aeroportul Cluj-Napoca este un bistriţean în vârstă de 44 de ani şi a fost reţinut, el fiind cercetat în prezent de poliţiştii de frontieră pentru infracţiuni pedepsite de Codul Aerian, urmând ca dosarul să fie preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj-Napoca.

Poliţiştii de frontieră îl cercetează pentru săvârşirea infracţiunii de comunicare de informaţii false care pun în pericol siguranţa zborului, infracţiune prevăzută de Codul Aerian, potrivit News.ro.

Bărbatul este audiat în prezent, urmând ca în cursul zilei de să fie prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj care va continua cercetările şi va lua măsurile legale.

La rândul său, directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, a declarat, presei, că fapta pasagerului este extrem de gravă chiar dacă afirmaţia ar fi fost făcutră în glumă şi se încadrează ca infracţiune în Codul Aerian.

David Ciceo a mai spus: "Cetăţeanul respectiv este cercetat de către Poliţia de Frontieră, urmează să suporte consecinţele, pentru că este foarte grav. Chiar dacă afirmaţia este nereală se încadrează pe Codul Aerian şi va trebui să răspundă conform legii".

Directorul aeroportului clujean a făcut un apel către pasagerii care călătoresc cu avionul să aibă grijă la afirmaţiile făcute în aeronavă deoarece acestea este posibil să atragă măsuri severe împotriva lor.

(M.I.)

------

Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca a emis un comunicat prin care transmite că în dimineaţa zilei de miercuri, pe zborul Cluj - Londra al Wizzair, unul dintre pasageri a făcut afirmat că are o "bombă în bagajul de cabină", însă alarma a fost una falsă, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

În comunicat se precizează: "Având în vedere gravitatea situaţiei create au fost declanşate procedurile specifice. Zborul a avut o întârziere de 2 ore şi 45 de minute. Pasagerului i-a fost întreruptă călătoria şi a fost preluat pentru cercetare de către organele abilitate. Alarma s-a dovedit a fi falsă. Celelalte zboruri nu au fost afectate şi se desfăşoară conform programului".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb