ALBA: Aproape 70% din testele COVID-19 efectuate într-o singură zi, pozitive

S.B.
Miscellanea / 14 august 2022

Aproape 70% din testele COVID-19 efectuate într-o singură zi, pozitive

Un număr de 95 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în judeţul Alba, din care aproape o jumătate în Alba Iulia, după prelucrarea a 142 de teste, PCR şi rapide, potrivit datelor transmise, duminică, de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, informează Agerpres.

Astfel, după ce sâmbătă au fost efectuate 110 teste rapide şi 32 de tip PCR (la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia), 66,90% dintre acestea s-au dovedit a fi pozitive, adică 95. Potrivit DSP Alba, 75 sunt cazuri noi, iar 15 reinfectări. Dintre acestea, numai în municipiul reşedinţă de judeţ au fost depistate 41 de cazuri.

Cu un total de 589 de cazuri în ultimele două săptămâni, Alba Iulia are o rată de infectare de 7,66 la mia de locuitori.

Cele mai ridicate rate din judeţ sunt în comuna Valea Lungă - 9,65, cu 30 de cazuri, şi municipiul Blaj - 8,97, cu 185 de cazuri în ultimele 14 zile.

Doar 9 comune din cele cele 78 de unităţi administrativ-teritoriale din Alba nu aveau duminică raportat niciun caz de COVID-19.

Rata de infectare pe judeţ este de 4,4 la mia de locuitori, cu 1.642 de cazuri în ultimele 14 zile.

De la începutul pandemiei, în Alba au fost în total 57.284 de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2, din care 1.300 au decedat. Numărul total al testelor (PCR şi rapide) este de peste 485.000.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Sunt 2 ani de cand se aloca ulterior cazuri pe judete, o parte din cele 75 sunt cazuri mai vechi care abia acum au fost alocate pe Alba. E atat de greu?

    1. Este o minciuna ceea ce scrii. Au fost raportate decese din trecut. Nu infectari. Nu are niciun sens raportarea acum a unor infectari de acum 2 ani pentru ca ar modifica rata de infectare pe ultimele 14 zile.

      Ceea ce ne indica faptul ca 95 de infectari in 24 de ore din 142 de teste este ca in realitate, rata de infectare este mult, mult mai mare dar lumea evita sa se mai testeze. Probabil ca sunt de zece ori mai multi infectati decat cifrele oficiale. 

      Uita-te pe comunicatele ministerului sanatatii, in tabelul cu judetele e o rubrica cazuri nealocate pe judete, total 1615 iar variatia fata de ziua precedenta e de -221.

      Plus ca nu intelegi textul pr care l-am scris, am scris ca de 2 ani se face o alocare ulterioara nu ca cazurile care se aloca sunt vechi de 2 ani. Esti dovada analfabetismului functional.

      Ete fas, afecteaza incidenta...da, cu datele pe care le stiu calculeaza o incidenta, apoi cand apar cazuri alocate din urma o recalculeaza la zi (daca cazurile alocate sunt mai noi de 14 zile). Nu revin asupra unei incidente calculate mai de mult , ajusteaza incidenta prezenta. 

      Si ai o logica de 2 bani. Avand in vedere ca nicaieri unde se testeaza intens nu sunt rate de pozitivitate de 70% e clar ca cu cat e rata de pozitivitate mai mare intr-un loc cu atat e mai mic esantionul pe care se testeaza. Ceea ce se verifica la noi, se stie ca cei care se testeaza oficial la noi sunt in general cei cu simptome serioase, deci nereprezentativ pt populatii mai mari, cum crezi tu.

    testele si testarea reprezinta o afacere oneroasa , dau rezultate eronate si nu pot deosebi o raceala de covid . de bune ce sint cdc sua nu le considera ca dovada in diagnostic .

    1. si troleala e o afacere oneroasa , da rezultate eronate si nu poti deosebi prostia de rea vointa.

      postare tipica de troll pe bani , adica fara argumente

      argumente la vidul de argumente?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb