"Alcoa" îşi desprinde operaţiunile în două companii listate

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 septembrie 2015

"Alcoa" îşi desprinde operaţiunile în două companii listate

"Alcoa" Inc., cel mai mare producător de aluminiu din SUA, îşi desprinde activităţile, creând două companii listate, în condiţiile în care oficialii grupului consideră că operaţiunile cu aluminiu, respectiv cele cu valoare ridicată, destinate sectorului auto şi cel aerospaţial, nu mai sunt compatibile.

Una dintre companii, care va păstra denumirea "Alcoa", se va concentra pe activităţile miniere şi producţia de metale. Cea de-a doua se va ocupa de segmentul produselor cu valoare ridicată. Tranzacţia se va finaliza până în prima jumătate a anului viitor, conform anunţului făcut ieri de "Alcoa".

Directorul executiv al companiei, Klaus Kleinfeld, va conduce noua entitate, care va fabrica produse cu valoare înaltă şi va rămâne preşedinte al "Alcoa" în perioada de tranziţie.

Compania nu a anunţat calendarul pentru alegerea unui director executiv al "Alcoa", după desprindere. Separarea operaţiunilor "Alcoa" nu necesită aprobarea acţionarilor, conform unor surse apropiate situaţiei.

Activităţile tradiţionale ale "Alcoa", cele de topitorie, au fost afectate de surplusul de pe piaţă, care este tot mai mare şi a cauzat declinul preţurilor de pe piaţa de profil, adâncind cea mai gravă criză a industriei aluminiului, din ultimii ani.

Pe segmentul producţiei de aluminiu, "Alcoa" a avut vânzări de 13,2 miliarde de dolari în cele 12 luni încheiate în iunie şi un profit operaţional ( EBITDA) de 2,8 miliarde dolari. Această divizie are 64 de facilităţi de producţie şi aproape 17.000 de angajaţi.

Operaţiunile care se transferă în firma nou creată au avut, în perioada menţionată, vânzări de 14,5 miliarde de dolari şi un câştig EBITDA de 2,2 miliarde dolari. Pe acest segment, compania are 43.000 de salariaţi şi 157 de unităţi de producţie.

"Alcoa" se numără printre producătorii de aluminiu care, în ultimii ani, şi-au închis sau dezactivat capacităţile de fabricaţie. Din 2007, "Alcoa" a eliminat 1,4 milioane de tone (peste 30%) din capacitatea sa de producţie care avea costuri ridicate şi a dezactivat încă 740.000 de tone. În luna martie, oficialii "Alcoa" anunţau că analizează în continuare situaţia capacităţii companiei, fiind pusă sub semnul întrebării 14% din aceasta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb