ALDE Sector 3 cere modificarea normelor de calitate în învăţământul preuniversitar

Ioana Dogaru
Politică / 4 aprilie 2016

Elena Petrescu, candidatul ALDE la funcţia de primar al Sectorului 3, care este şi copreşedinte al ALDE Sector 3, solicită Primăriei Sectorului 3 să publice pe site-ul primăriei lista unităţilor de învăţământ acrediate sau în curs de acreditare, precum şi CV-urile personalului didactic, potrivit unui comunicat de presă.

"În urma situaţiei de o gravitate extremă, petrecută la grădiniţa Flipper din zona Cotroceni, acolo unde chiar directorul instituţiei private, Ioana Neagu, a bătut copiii, m-am decis să reacţionez. Sunt mama a două fete, una dintre ele în vârstă de 5 ani, iar cealaltă de 15 ani şi cunosc foarte bine ce înseamnă educaţia şi impactul asupra copilului, a fiecărui eveniment ce se petrece în viaţa sa încă de la primii ani şi până la adolescenţă. Mi-aş dori să fie singurul eveniment de acest gen, deşi cred că mai există astfel de cazuri, din cauza faptului că unele dintre aceste tipuri de unităţi de învăţământ nu au îndeplinit toate criteriile necesare pentru a funcţiona legal, aşa cum este cazul şi în speţă. Grădiniţa Flipper funcţiona fără acreditare, lucru, cred eu, condamnabil din punct de vedere legal, dar şi uman. Una din consecinţele acestui aspect îl observăm cu toţii" scrie Elena Petrescu în comunicatul de presă citat.

În prezent acreditarea grădiniţelor este realizată de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), în baza reglementării Legii 87/2006 pentru aprobarea O.U.G. nr. 75/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei, a precizat copreşedintele Alde sector 3.

Deşi există norme ce impun criterii clare şi bine enunţate privind modul în care se oferă acreditarea şi monitorizarea ulterioară a activităţii acestor unităţi de învaţământ, multe dintre ele au găsit "soluţia" de a ocoli prevederile dictate de legiuitor, a adăugat Elelna Petrescu.

"Astfel, având în vedere faptul că procedura obţinerii acestei acreditări durează aproximativ 3 ani, unităţile de învăţământ de acest gen îşi pierd răbdarea şi aleg, înaintea obţinerii acesteia, să funcţioneze ilegal aparent ca centre de zi pentru copii şi în fapt cu activităţi specifice grădiniţelor. Acest lucru trebuie să înceteze", se mai arată în comunicat.

"Drept urmare, împreună cu ALDE voi demara unele discuţii ce vor viza crearea unui pachet legislativ mai aspru pentru acest segment de învăţământ. Evident că procedura legislativă, mai ales că este în faza de discuţii, va necesita o resursă semnificativă de timp până se va definitiva", a declarat candidatul ALDE la primăria sectorului 3.

"Cred că nu este timp de pierdut până atunci şi din această cauză prezint o iniţiativă ce va avea un impact pozitiv de moment, în scopul de a preveni aceste situaţii. Propun ca fiecare primărie să afişeze, cu cel puţin 6 luni înaintea începerii înscrierilor pentru grădiniţe, lista unităţilor de învăţământ de pe raza administrativ-locală acreditate de ARACIP, sau în curs de acreditare, instiuţiile vizate fiind atât cele private, cât şi cele de stat. Deasemenea propun să fie afişate public şi CV-urile personalului de lucru ce îşi va desfăşura activitatea în acele instituţii.Pe această cale, vă spun sincer, că sunt alături de toţi părinţii care au trecut prin suferinţa de a-şi vedea copiii molestaţi în unităţile de învăţământ şi voi utiliza resursele pe care le am la dispoziţie pentru a contribui la schimbarea acestei realităţi", declară Elena Petrescu, candidadtul ALDE la funcţia de primar al Sectorului 3, din Capitală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb