ALEGERI LA BVB Stere Farmache, primul preşedinte - director general al Bursei

MAKE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 decembrie 2007

Stere Farmache, primul preşedinte - director general al Bursei

Adunarea generală va fi contestată în justiţie

Preşedintele demisionar al BVB Septimiu Stoica nu a vrut să prezideze Adunările generale de ieri.

Septimiu Stoica ne-a declarat: "La sfârşitul zilei, nu voi mai fi preşedinte. Am vrut să nu îmi mai exersez atribuţiile. Motivul este că ordinea de zi a Adunărilor îmi cuprinde propunerile şi n-am vrut să influenţez nicidecum desfăşurarea lor".

Stoica ne-a informat că a propus ca Adunarea generală să fie prezidată de unul dintre vicepreşedinţi, că Ovidiu Sergiu Pop a refuzat să o prezideze, dar Dan Paul a vrut-o.

Stilul lui Dan Paul în conducerea şedinţei a fost virulent criticat de colegul său din Consiliu Petru Prunea: "Îţi închide vorba, dă cuvântul altcuiva, face reguli pe loc, parcă ar fi Smirnov!".

În jurul orei 17:00, Adunarea intrase în impas. Cristian Sima spunea că s-ar fi înscris drept candidat la preşedinţia BVB, dar că inamicii "partidei" sale ar fi refuzat să-i accepte înscrierea, invocând că pe ordinea de zi nu este înscris subiectul alegerii preşedintelui BVB, ci aprobarea desemnării directorului general drept preşedinte.

Ipoteza este nu numai şocantă prin eliminarea principiilor guvernând asupra societăţilor comerciale, dar fusese contrazisă chiar de preşedintele demisionar Septimiu Stoica, într-o declaraţie acordată ziarului "BURSA", când ne asigurase că funcţia vacantă de preşedinte BVB va fi ocupată în urma unor alegeri, iar nu doar printr-o aprobare AGA.

Se pare că în urma ameninţării că va contesta validitatea AGA, proferată de Cristian Sima, Adunarea i-a acceptat candidatura.

Dar, ca să fii preşedinte, trebuie să fii mai întâi membru în Consiliul Bursei. Ori, dacă locul liber din Consiliu (vacantat de Stoica) ar fi fost ocupat de Sima, Farmache n-ar mai fi putut candida la preşedinţie.

Din acel moment nimeni nu s-a mai înţeles cu nimeni şi nimeni n-a mai înţeles nimic. Unii gândeau mai repede, alţii se gândeau la altceva.

În final, s-a ajuns la curioasa decizie să fie organizate două sesiuni de voturi: una pentru Cristian Sima, drept candidat la preşedinţie, dar fără să tenteze ocuparea funcţiei de director general; şi alta pentru Stere Farmache care, în calitatea sa de director general candida la cumularea funcţiei de preşedinte.

Sima a primit 17,8% voturi favorabile, şi 70% contra.

Farmache a primit 90% din voturi favorabile. Stere Farmache este noul preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti. Şi este primul preşedinte-director general al Bursei.

Este o poziţie meritată, Bursa de Valori Bucureşti are de câştigat din această nominalizare.

Stere Farmache ne-a declarat: "Mi-am pus expertiza la dispoziţia comunităţii pieţei, acţionarii Bursei s-au decis să o exploateze la acest nivel".

Este o perspectivă corectă. Păcat că s-a îndeplinit prin manevre discutabile.

Probabil că legalitatea Adunărilor generale de ieri va fi contestată în justiţie.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Domnul Cristian Sima,daca reusea sa se impuna ca presedinte in conducerea BVB era o mare prostie,ceea ce nu era de dorit.

    Domnul Sima este un om conflictual,care putea sa faca numai dezordine la bursa. 

    Alegerea domnului Stere Farmache ca presedinte Director general va da un mare deschidere a BVB.Este o persoana decenta si foarte bine pregatita profesional.

    SUNT SI EU DE ACORD SI INCA MULTE LUME , CU ALEGEREA DOMNULUI FARMACHE , LA CONDUCEREA BURSEI DE VALORI BUCUREST , IL CUNOASTEM DE MULT SI CREDEM CA VA FACE FATA CU BRIO IN ACEASTA FUNCTIE SI A-I DORIM SPOR LA TREABA!!!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb