Alegeri locale, în 27 septembrie

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 9 iulie 2020

Alegeri locale, în 27 septembrie

Alegeri locale vor avea loc în 27 septembrie, dacă acest lucru va fi permis de condiţiile epidemiologice.

Cu 253 voturi pentru, 2 împotrivă şi 26 de abţineri, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional a stabilit, ieri, că alegerile locale vor avea loc în 27 septembrie. Proiectul de act normativ a trecut marţi şi de votul Senatului, şi va fi trimis spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis. Înaintea votului de ieri privind proiectul legislativ, deputaţii au respins amendamentul USR prin care Uniunea solicita ca votul la alegerile locale să aibă loc în două zile consecutive - 26 şi 27 septembrie. Amendamentul USR a fost respins cu 31 voturi împotrivă, 32 pentru şi 175 abţineri.

În afara acestui amendament, anterior Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a respins şi amendamentul parlamentarului Marian Cucşa, care dorea ca votul la alegerile locale să se desfăşoare timp de trei zile.

Faţă de proiectul care a trecut de Senat, deputaţii au operat mai multe amendamente. O parte dintre ele se referă la componenţa birourilor secţiilor de vot, iar altele la sumele pe care le vor primi membrii acestora. În total, au fost aprobate 64 de amendamente şi 11 au fost respinse, printre acestea din urmă numărându-se amendamentul USR şi cel al deputatului Marian Cucşa.

Stabilirea alegerilor pentru 27 septembrie a iscat o serie de reacţii din partea unor politicieni.

Fostul premier Mihai Tudose a declarat că Guvernul Orban se pregătea, în februarie-martie, de alegeri anticipate, în loc să pregătească legislaţia şi măsurile împotriva pandemiei de coronavirus. Social-democratul a comentat şi desfăşurarea alegerilor locale pe 27 septembrie şi a spus, ironic, că alegerile în septembrie poate sunt "în capul vreunui Mickey Mouse reactivat de Anul chinezesc al Şobolanului de Metal".

"Corabia-n derivă, cârmaciul dispărut. Iar marinarii în derută şi nişte piraţi dând târcoale. Cam aşa arată a 4-a cea mai afectată ţară din Europa de contaminările zilnice cu coronavirus din ultima perioadă. În loc să pregătească legislaţia şi măsurile anti-pandemie, Guvernul se pregătea, în februarie-martie, de alegeri anticipate. Acum, în loc să gestioneze o redeschidere ordonată a societăţii şi economiei, lasă loc sau chiar «implementează» un haos periculos", a scris Mihai Tudose, pe pagina oficială de Facebook.

Mihai Tudose a adăugat: "Guvernul îşi face iar socoteli electorale, pe seama iluziei sutelor de miliarde de euro pe care Bruxelles-ul ni-i îndeasă-n buzunare. Vise, taică Ludovic, vise frumoase... Din păcate, doar vise. Ţările UE ne închid uşa, una după alta. România a devenit focar de infecţie, după ce trecuse cu bine de primul impact al molimei. Alegeri în septembrie? Poate-n capul vreunui Mickey Mouse reactivat de Anul chinezesc al Şobolanului de Metal. Am ratat cu serenitate şi relaxarea. Coşmarul continuă...".

Cătălin Ivan, coordonatorul politic naţional al Alternativei pentru Demnitate Naţională (ADN) consideră că, prin organizarea accelerată a alegerilor locale în data de 27 septembrie şi stabilirea unui calendar foarte strâns, guvernul Iohannis-PNL se dă de gol. Cătălin Ivan precizează: "Nu există pericolul epidemiologic numit CoVid-19! Acum pot să-mi asum această declaraţie cu toată responsabilitatea. Totul este o manipulare din cifre pentru a speria populaţia. Nu reuşesc să găsesc un raţionament logic în favoarea acestei isterii artificiale, dar observ cât de tare au început să fie turate motoarele pentru folosul politicienilor de la putere în alegerile locale. Cert este că, potrivit guvernanţilor, nu avem de ce să ne mai temem. Este oficial! Nici Guvernul nu se mai teme! Organizarea alegerilor locale în plin presupus val doi de coronavirus este cea mai bună dovadă că totul este o mare înşelătorie. Alegerile locale mobilizează aproximativ un milion de candidaţi în absolut toate localităţile din România. Dacă adăugăm doar familiile lor, câţiva prieteni şi doi sau trei susţinători, vom avea halucinanta cifră de 3, poate chiar 4, milioane de oameni care în decursul a două luni vor interacţiona cu absolut toţi ceilalţi români pentru a-i convinge într-o direcţie sau alta. Dacă există CoVid-19 şi se transmite aşa de uşor, asistăm la cea mai amplă şi eficientă imunizare în masă. Vom vedea cu câte victime. Concluzia este că avem un Guvern cel puţin iresponsabil, dacă nu mincinos, manipulator şi ticălos!".

Referitor la afirmaţiile lui Cătălin Ivan arătăm că ieri a fost înregistrat cel mai mare număr de infectări cu Covid-19 într-o singură zi, de la începutul pandemiei: 555 de persoane.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De ce nu se amînă alegerile locale și parlamentare cu un an pe modelul c.e.de fotbal și jocurilor olimpice?O sa fie un absenteism masiv cu molimă asta pe cap.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb