ALEGERI LOCALE ÎN REPUBLICA MOLDOVA - REZULTATE PARŢIALE Renato Usatîi conduce în cursa pentru Primăria Bălţi cu 70% din voturi

Alexandru Costea
Internaţional / 15 iunie 2015

Renato Usatîi conduce în cursa pentru Primăria Bălţi cu 70% din voturi

Jurnal.md: Ilan Shor, implicat în scandalul furtului de la bănci, 60% din voturi în Orhei

Actualizare 14:45 Primarul pro-european Dorin Chirtoacă a câştigat primul tur în faţa candidatei partidului pro-rus Zinaida Greceanîi

Conform datelor preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC), în municipiul Chişinău, candidatul liberalilor la funcţia de primar, Dorin Chirtoacă, a acumulat 37,57% din voturi, în timp ce candidatul partidului pro-rus PSRM, Zinaida Greceanîi, a obţinut 35,69% din voturi, informează publicaţia Moldpres.

Cei doi candidaţi se vor confrunta, în al doilea tur, pentru a câştiga mandatul de primar al Chişinăului.

(M.C.)

--

Primele rezultate după primul tur al alegerilor locale desfăşurate ieri în Republica Moldova arată că, după procesarea a peste 80% dintre procesele verbale, Renato Usatîi este lider absolut cu peste 73,89 % din voturi în Bălţi, potrivit jurnal.md.

Controversatul Ilan Shor, învinuit într-un dosar pentru delapidarea a trei bănci, a obţinut peste 61% dintre voturile locuitorilor din Orhei, arată rezultatele parţiale după prelucrarea a peste 30% din procesele verbale de la Orhei.

Ilan Shor, din partea Mişcării Social-Politice "Ravnopravie" este urmat de Vitalie Colun (PLDM - Partidul Liberal Democrat din Moldova) cu 11,9% şi de Roman Boţan (PL - Partidul Liberal) - cu 8,34%.

Un raport al companiei Kroll relevă faptul că la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank s-a delapidat, în perioada 2012-2014, circa 18 miliarde de lei, dintre care 13,3 miliarde reprezintă creditele neperformante acordate, iar 4,7 miliarde sunt dobânzile neachitate. Investigaţia internaţională îl prezintă pe controversatul om de afaceri Ilan Shor drept persoană care a fost în prim-planul acestor operaţiuni frauduloase. Împrumuturile neperformante au fost acordate pentru cinci firme care aparţin lui Shor, potrivit jurnal.md.

Sursa mai informează că, după procesarea a peste 80% din procesele verbale, se poate spune că Renato Usatîi a câştigat alegerile la Bălţi. Acesta conduce cu 73,89% din voturi, departe de următorul clasat. Acestuia îi urmează candidatul PCRM (Partidul Comuniştilor din Republica Moldova), Octavian Mahu, cu 8,01% şi cel al PLDM (Partidul Liberal Democrat din Moldova), Boris Marcoci - cu 4,24%.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb